Hoppa till huvudinnehåll
Varsel

Varslades genom förinspelad video: ”Inte värdigt”

Chocken över beskedet blandades med ilska över förfarandet. Under torsdagen varslades 130 tjänstemän på Bergendahls Food – via en förinspelad video som mejlades till de anställda.
– Det är inte värdigt. Folk är riktigt, riktigt förbannade, säger Unionens klubbordförande Stefan Olsson.
Oscar Broström Publicerad 14 januari 2022, kl 12:38
Stefan Olsson (till vänster) och Bergendahls matlager (till höger).
Stefan Olsson, klubbordförande på Bergendahls i Hässleholm, säger att de anställda blev chockade och arga när hundratals varslades. Foto: Stefan Lindblom/TT

Bergendahls Food köptes under förra året av Axfood, och blev den 1 oktober 2021 en del av Axfoods dotterbolag Dagab.

Sedan dess har de anställda på Bergendahls varit inställda på att det kan komma ett varsel. Och under torsdagen kom så beskedet – 130 tjänstemän ska varslas. Det var en tung nyhet i sig, och hur den förmedlades skapade än mer upprördhet.

De anställda var förberedda på att det skulle hållas ett möte under eftermiddagen, men i stället för ett Teamsmöte fick de i stället en förinspelad video skickad via mejl, där vd:n och HR-ansvariga berättar om varslet.

–  Jag blev först förvånad och paff. Jag hade förväntat mig ett möte där vi hade fått chansen att ställa frågor. Jag är väldigt besviken över hur det gick till. Fruktansvärt besviken, för att uttrycka mig milt, säger Stefan Olsson, Unionenklubbens ordförande.

”Folk har jobbat här i generationer”

Det jobbar runt 800 personer på Bergendahls i Hässleholm, varav ungefär 275 stycken är tjänstemän.

Stefan Olsson tycker att de anställda förtjänade mer respekt än en förinspelad video, inte minst för att många har en lång historia med företaget.

– Bergendahls har funnits i Hässleholm i 99 år. Folk har jobbat här i generationer. Det kanske låter som att det är något gammalt bruk, men det är lite så. Föräldrarna har jobbat här, barnen har börjat på lager, utbildar sig och kommer tillbaka till något annat. Och så vidare. Det är två-tre generationer som har jobbat här. Och så får vi det här? Ett varsel via videolänk, förinspelat. Det är inte värdigt.

Förklaringen: Oro för strulande teknik

Dagabs kommunikationschef Marie Svaton berättar för tidningen Norra Skåne att beslutet att informera de anställda via en videofilm gjordes dels på grund av covid, dels för att de var rädda att tekniken inte skulle hålla.

Vi ville inte att ett så här viktigt budskap skulle bli fel på grund av strulande teknik. I den bästa av världar hade vi naturligtvis varit på plats och pratat med de anställda, säger hon.

Stefan Olsson om företagets förklaring:

– Jag ställer mig frågande till den kommentaren. De sa att de spelade in mötet för att alla på Dagab skulle få beskedet samtidigt. Jag kan tycka att det är fel, för det här drabbar ju enbart oss i Hässleholm. De borde ha haft ett Teamsmöte med oss.

Angående själva varslet säger Olsson att det blev större än väntat. På måndag inleds förhandlingar med företaget, så det återstår att se exakt hur många som till sist berörs, men mest troligt blir det ett betydande antal.

– Lägger man ett så här stort varsel är det givetvis väldigt allvarligt. Går varslet igenom med full kraft är det ett väldigt hårt slag mot alla våra anställda medlemmar och även hela orten.

Varsel

Ericssons storvarsel överraskade facket

Vilka verksamheter ska bort på Ericsson? Det är frågan Unionenklubbarna ställer när telekomjätten går ut och flaggar för att man minskar antalet anställda i Sverige med 1 200.
Johanna Rovira Publicerad 3 april 2024, kl 13:45
Ericsson logga
I slutet av mars varslade Ericsson 1 200 anställda i Sverige. Företaget hänvisar till en försämrad mobilnätsmarknad. Foto: Henrik Montgomery/TT

Strax före påsk avslöjade Ericsson i ett pressmeddelande att företaget ska krympa med 1 200 anställda i Sverige. För facken på Ericsson kom nyheten som en överraskning. 

Andreas Larsson

När företaget reducerat antalet anställda tidigare har vi kommit längre i vår dialog med arbetsgivaren. Nu var arbetsgivaren snabb på att dra i stora tofsen och vi är inte vana att stå där vi står, säger Andreas Larsson, ordförande för Unionens samarbetsorganisation inom Ericsson. 

Han har suttit i förhandlingar med arbetsgivaren och övriga fackliga organisationer på företaget som har omkring 14 500 anställda i Sverige, varav cirka 4 500 är medlemmar i Unionens åtta klubbar. Man har bland annat diskuterat nya målbilder för olika verksamheter.  

Det finns många frågetecken som vi jobbar på att räta ut. Exempelvis vad vi ska sluta göra och vad ska vi fokusera på framöver. Vi vill ju att det vi gör ska leda till något så stabilt som möjligt, säger Andreas Larsson. 

Han är trots allt hoppfull.

Vi tror att vi ska kunna göra något bra av detta ihop med företaget. Det finns ett samförstånd kring hur vi ska landa bra, men har lite olika syn på hur vägen dit ska se ut. 

För ett år sedan presenterade Ericsson ett sparpaket på 11 miljarder kronor som innebar att 1 400 tjänster försvann i Sverige.