Hoppa till huvudinnehåll
Arbetslöshet

900 kallades till videomöte – alla sades upp

Vd:n på det amerikanska bolåneföretaget Better.com sparkade under ett videomöte förra veckan samtliga 900 deltagare. Samme vd har tidigare kallat anställda för slöa och dumma delfiner.
Johanna Rovira Publicerad 6 december 2021, kl 15:56
Shutterstock.
900 anställda blev samtliga uppsagda – i samma Zoommöte. Shutterstock.

Den digitala hypotekslångivaren Better.com:s vd Vishal Garg hade kallat närmare nio procent av sina anställda till ett webbinarium via Zoom på onsdagen i förra veckan. Under mötet fick deltagarna plötsligt veta att de hörde till den ”olyckliga grupp” vars anställning skulle upphöra med ”omedelbar verkan”, enligt CNN Business, som tagit del av en inspelning från mötet.

Deltagarna fick under mötet beskedet att ett mejl med information om avgångsvederlag och förmåner var att vänta från HR.

Enligt CNN så ska Vishal Garg ha förklarat att effektivitet, prestanda och produktivitet ligger bakom beslutet om uppsägningarna på företaget som enligt tidningen Forbes har växt exponentiellt – med mer än 2 000 nya anställda sedan början av pandemin. 

"Hallå, vakna upp"

Garg brukar vanligtvis vara mer frispråkig i sin konversation med anställda. Enligt ett porträtt i Forbes ska han bland annat ha skickat ett mejl till medarbetare där han liknar dem vid korkade delfiner, som fastnar i nät och äts upp av hajar.

– Hallå, vakna upp.  Ni är för jävla långsamma. Så sluta nu. Ni skämmer ut mig, ska han också ha skrivit i samma mejl.

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]