Hoppa till huvudinnehåll
Jobbrelationer

8 tips till dig som är ny på jobbet

Grattis till nya jobbet! Men som nyanställd finns det en hel del att tänka på. Här är åtta säkra tips som gör att du får en smidig start.
Ola Rennstam Publicerad 25 september 2018, kl 14:34
Glad man gör segertecken i kontorslandskap.
Allra bäst är att ta reda på så mycket som möjligt om din nya arbetsplats innan du börjar på ditt nya jobb. Då minskar risken för klavertramp. Foto: Colourbox

1. Var dig själv

Det är naturligt att vara nervös när man börjar på en ny arbetsplats. Var öppen med nervositeten – då brukar den försvinna. Påminn dig om att du är där för att arbetsgivaren ville ha just dig.

Bästa sättet att göra ett bra intryck är att slappna av och vara sig själv. Men ligg lågt med idéer och förslag första tiden, såvida du inte är anställd för att ta kommandot.

Var beredd på att det kan bli mycket information första dagarna. Var lyhörd och bearbeta den hemma på kvällen. Fokusera på det som du bedömer som viktigast. Ingen begär att du ska kunna allt från början.

2. Var social

Att hälsa på alla första dagen är självklart. Sannolikt får du presentera dig själv för arbetsgruppen, det behöver inte vara märkvärdigare än att du berättar kort om vem du är och vad du ska göra. Bygg kontaktnät redan från början och ha som mål att bekanta dig med nya personer varje dag. Det kan vara smart att göra minnesanteckningar om vem som är vem och vem som gör vad.

3. Känn in jargonen

Det tar tid att hitta sin roll i en arbetsgrupp. Det är helt okej att förhålla sig avvaktande och neutral i diskussioner till en början. Lägg hellre energi på det sociala småpratet, då tas du lättare upp i gruppen. Känn in vilken jargong som gäller och var försiktig med vad du skojar om första tiden. Fika och luncha med olika kollegor så får du snabbt en bild av vilka sociala regler som gäller.

Avvakta med att kritisera saker i verksamheten som du tycker borde förbättras. Ta upp dem vid ett senare tillfälle. Samtidigt är det ett vanligt misstag att bli avvaktande och inkännande för länge, av rädsla för att göra misstag eller trampa någon på tårna. Låt magkänslan styra när det är dags att ta plats och dela med dig av dina idéer.

4. Kom – och gå – i tid

Var noga med att komma i tid och att vara lagom ambitiös. Undvik att vara den som sist släcker kontorslampan. Om du måste jobba över kan det framstå som att du inte klarar ditt arbete. Men märker du att alla kollegorna har mycket att göra och måste jobba över – fråga om du kan hjälpa till med något.

5. Tona ned exjobbet

Referera inte till hur ni gjorde på din tidigare arbetsplats. Och ta inte för givet att de regler som gällde där även råder hos din nya arbetsgivare. Exempelvis kanske det inte alls är okej att göra ett ärende på arbetstid.

6. Våga fråga

Som nyanställd förväntas du inte veta allt, så dra dig inte för nybörjarfrågor som: ”Hur gör ni det här?” eller ”Förklara, varför gör ni på det här sättet?” Att vara frågvis visar på nyfikenhet och engagemang. ”Hej, jag är ny här” är den bästa öppningsrepliken och ger dig spelrum att fråga om det mesta. Du vinner inget på att hålla inne med det du undrar.

7. Koll på etiketten

Ta reda på vad som gäller på arbetsplatsen – allra helst redan innan du börjar så att du inte trampar i klaveret det första du gör. Fråga HR eller din blivande chef om till exempel klädkoden. Kostym eller jeans? Brukar folk ha matlåda eller äter man ute?

Förhoppningsvis får du en bra introduktion om regler och villkor när du har börjat. Om inte, fråga om kollektivavtal, tjänstepension och arbetstidsförkortning. Gå igenom regler för uppförande, företagets olika policyer, vad som gäller för friskvård, säkerheten och andra viktiga rutiner.

Som nyanställd vet du inte hur mycket övertid du kommer att jobba, så förhandla inte bort övertidsersättningen, såvida inte det är ett uttryckligt krav från arbetsgivaren. (Och kom ihåg att det går att säga upp en sådan överenskommelse i efterhand.)

8. Stäm av

Det mest optimala är om din nya arbetsgivare väntar en månad eller två med att spika förväntningar och mål. I längden vinner alla på om du tillåts ta det lite lugnt i början och kan lära känna kollegor och rutiner. Ha täta avstämningar med närmaste chef den första tiden så att ni säkerställer att du gör rätt saker och presterar enligt förväntningarna.

Jobbrelationer

Julfesterna som spårade ur

Årstiden är här för en av årets jobbhöjdpunkter: Julfesten. Men tänk på att festa ansvarsfullt – det finns fler än ett tillfälle när det gått över styr.
Oscar Broström Publicerad 9 december 2022, kl 06:00
Till vänster: Fotbollsspelaren Dietmar Hamann. Till höger: Personer skålar vid julfest.
Fotbollsspelaren Dietmar Hamann deltog i en omskriven julfest där han fick Adolf Hitlers "Mein Kampf" i julklapp. Foto: Paul Ellis/AP och Shutterstock.

Chefen som gjorde ”ligglista” över anställda

Ett stort callcenter i Sverige laddade för julfest. Då gjorde en av cheferna på företaget en lista över vad som skulle hända, vilka som skulle hångla och vilka som skulle ligga.

– Vi skrev om det som vi trodde oss kunna förutspå skulle hända på julfesten, kommenterade chefen listan, när den blev känd.

Listan blev inte särskilt populär bland de anställda.

– Man gör inte så här som medmänniska och särskilt inte som chef. Det är omoget och väldigt kränkande, sa en medarbetare till Aftonbladet.

Premiärministern hade julfest under lockdown

Huruvida själva julfesten var något över det vanliga lämnar vi därhän, men få julfester har fått så mycket uppmärksamhet som den som ägde rum på 10 Downing Street i London i december 2020.

Samtidigt som Storbritannien var i så kallad ”lockdown” – nedstängning – på grund av pandemin, var det julfest i premiärminister Boris Johnsons boning. När ”partygate” uppdagades blev det en stor skandal som bidrog till att Boris Johnson tvingades avgå som det konservativa partiets ledare och Storbritanniens premiärminister.

Stripshow på äldreboende

Efter sillen, grönkålen och skinkan dök den manliga strippan upp och utförde sin lättklädda show, skriver Hallands-Posten, i en beskrivning av vad som skedde på julfesten för anställda på ett äldreboende.

När bilder från stripshowen på äldreboendet spreds i sociala medier, tog de flesta inblandade avstånd från händelsen.

– Jag tycker inte det är något som hör hemma på en julfest, speciellt inte när man jobbar med vård och omsorg, säger en anställd.

”Någon bajsade i en vask”

Det hör inte till ovanligheterna att polisens julfester blir stökiga, om man ska lita på antalet artiklar som handlar om just det.

Ett exempel är Stockholmspolisens julfest 2016 som ägde rum på personalrestaurangen Plommonträdet.

– Några var uppe i ledningskorridoren och suddade ut direktiv som var skrivna på tavlan. Någon bajsade i en vask inne på damtoaletten och använda kondomer hittades vid ett skrivbord där alla saker var undankastade, säger en anställd.

Fotbollsfesterna

Några av de mest infamösa julfesterna har Premier Leagues välbetalda fotbollsspelare stått för. Under 90- och 00-talet var det nästan regel att de brittiska tabloiderna skrev spaltmeter i december om fylla, slagsmål och tveksamt beteende efter att lagen tagit på sig tomteluvor och härjat runt. Här är några exempel från fotbollstidskriften Four Four Two:

  • Chelsea, 1994: Laget lekte kast med kortväxt person: ”Tanken var att plocka upp en dvärg och kasta iväg honom så långt du kunde”, berättade spelaren Tony Cascarino.
  • Newcastle, 1998: Spelarna gav varandra julklappar. Den tyska spelaren Dietmar Hamann fick Hitlers ”Mein Kampf”. En annan spelare fick ett fårhjärta.
  • West Ham 2001: Den australiensiske spelaren Hayden Foxe klättrar upp på baren, drar ner byxorna och urinerar på alla nedanför.

Spex med automatkarbin

Det kan vara kul med att skämta med varandra och varför inte gå all-in på julfesten?

Det verkar i alla fall ha varit inställningen hos en anställd på en skola i en kranskommun till Malmö. Mannens skämt med en kvinnlig kollega gick ut på att han gömde en automatkarbin-attrapp i hennes bil, hävdade att hon svävade i livsfara och fick henne att följa med till Malmöstadsdelen Rosengård för att göra en vapenaffär med ”juggemaffian”.

Mannen åtalades därefter för bland annat grovt olaga hot mot kvinnan.