Hoppa till huvudinnehåll
Söka jobb

Så ökar du dina chanser till nytt jobb

Allt fler visar öppet i sociala medier att de söker nytt jobb. Enligt statistik från Linkedin ger den strategin också fler jobberbjudanden. Men hur öppen kan man vara som arbetslös utan att verka desperat?
Ola Rennstam Publicerad 18 november 2020, kl 15:06
Shutterstock
Att öppet visa i sociala medier att du är arbetslös kan öka dina möjligheter att få jobb. Shutterstock

Företagens omställningstakt går allt snabbare. Tidigare skedde omorganisationerna i cykler på ett par år men i dag pågår omstruktureringen mer eller mindre konstant. Det kan vara en bidragande orsak till att attityderna kring arbetslöshet har förändrats – tiden då det var något genant att vara mellan två jobb är för länge sedan förbi. Numera väljer allt fler att vara helt öppna i sociala medier med att man söker nya utmaningar.

Ny statistik från karriärnätverket Linkedin visar att personer som är öppna med att de söker jobb får 40 procent fler jobberbjudanden än de som inte är öppna med det.

En av dem som lyckats är Maria, 54 år, som förlorade sitt jobb i eventbranschen tidigare i höstas.

– Jag sökte över hundra jobb och var på några intervjuer. Men när jag lade ut att jag sökte jobb på Linkedin fick jag 3 000 visningar, det var helt sjukt. Efter ett par dagar blev jag kontaktad av ett stort företag i teknikbranschen – och fick tjänsten. Det känns helt fantastiskt. Alla sa att det skulle vara svårt, nästan omöjligt, att få ett nytt jobb när man är över 50 men jag tror att det handlar mycket om att våga, säger hon.

Även på TRR, en organisation som hjälper uppsagda tjänstemän till en ny anställning, har man noterat att allt fler väljer att vara öppna med sitt jobbsökande.

– Vi ser att fler än 50 procent av de tjänstemän som kommer till oss går ut i nytt jobb via sitt kontaktnät och då främst sociala medier. Att nätverka och vara öppen med att man behöver hjälp i sin situation mellan två jobb är en viktig del för att lyckas gå vidare, säger Jan Paulusz, rådgivare på TRR.

Den som inte använder sitt nätverk riskerar, enligt Jan Paulusz, att missa den så kallade dolda arbetsmarknaden, alltså de som inte aktivt söker efter folk eller annonserar.

Jan Paulusz

– Man ska självklart alltid höra sig för med sitt närmaste kontaktnät men de flesta jobben finns inte hos dem man känner, utan i nästa led. Och det är där som sociala medier kommer väl till pass. Det har skett en stor förändring under de 20 år som jag jobbat med det här, folk är mer öppna i dag, säger han.

I början av hösten introducerade Linkedin en ny märkning som gör att det syns direkt på din profilbild att du är sugen på ett nytt jobb. Den består av ett grönt band runt bilden med texten ”open to work” och man kan välja om märkningen ska vara synlig för alla användare eller enbart för rekryterare, dock inte för rekryterare på din egen arbetsplats. Jan Paulusz har många klienter som fått jobberbjudande genom den nya hashtaggen.

– Det initiativet har lett till att många har vågat visa offentligt att man är mellan två jobb. De som tidigare varit lite tveksamma har nu kunnat se att man inte är ensam i den situationen, säger han.

En artikel i den amerikanska tidskriften Forbes varnar dock för att använda den nya funktionen på Linkedin, detta eftersom öppenheten kan uppfattas som desperat och skada chanserna att bli kontaktad av en rekryterare. Framför allt bör man undvika inställningen där alla användare kan se den gröna märkningen. Rådet att vara försiktig gäller i synnerhet den som har en anställning, rekryterare hos arbetsgivaren kan be kollegor på andra företag att kolla upp din profil, varnar tidningen. Jan Paulusz är inne på samma linje.

– Alla är inte bekväma med tillvägagångssättet. Det är viktigt att man själv känner hur öppen man vill vara. Man kan absolut framstå som lite FÖR öppen eller desperat om man skriver sitt telefonnummer i rubriken med efterföljande utropstecken på sin Linkedinprofil.

Fotnot: Maria heter egentligen något annat. På grund av ett sekretessavtal med den nya arbetsgivaren har hon bett att få vara anonym.

Så utvecklar du ditt nätverk

  • Tänk igenom vilka kontakter du vill ha med i ditt nätverk och varför.
  • Underhåll ditt nätverk. Slå en signal, skicka ett mejl eller uppmärksamma någon som fått en ny tjänst eller firar årsdag på jobbet.
  • Var tydlig i din presentation på Linkedin. Lyft fram dina erfarenheter, kunskaper och styrkor. Öva på att presentera dig själv.
  • Var aktiv. Gör inlägg i sociala medier och kommentera andras.
  • Våga ta kontakt. Var lyhörd och ställ frågor. Föreslå en lunch eller en fika. Gå på mässor och delta i frukostseminarier och nätverksträffar.

Jan Paulusz, rådgivare TRR

Söka jobb

Så skriver du ett perfekt cv

Hur skriver man ett cv? Ett bra cv kan vara det som tar dig hela vägen till intervju. Det ska vara konkret, snyggt och enkelt – och tala om vad just du kan bidra med. Så här gör du för att skriva ett bra cv.
David Österberg Publicerad 14 november 2022, kl 06:00
Man intervjuar kvinna i laptop och kollar på hennes cv.
Att få till ett riktigt bra cv kan vara en god hjälp på vägen till nytt jobb. Foto: Shutterstock

Dags att söka jobb! Men vad ska ett cv innehålla? Birgitta Möller är en av Sveriges främsta cv-experter och driver företaget Cvhjälpen. Flera år i rad har hon medverkat i den internationella karriärboken ”Modernize Your Resumé: Get noticed...Get hired”.

Grunden för att bra cv är att det är snyggt att se på, enkelt att hitta i och enkelt att förstå. Det ska vara konkret, kortfattat, visa vad du har gjort och vad du är bra på.

– Erfarenhet och utbildningar ska vara i omvänd kronologisk ordning, det vill säga med de senaste överst. Utbildningarna ska vara relevanta för det jobb du söker. Har du gått många utbildningar tar du med de fem viktigaste. Resten kan du lista i din Linkedin-profil. Fråga dig också om utbildningarna fortfarande är aktuella. Den som rekryterar ska veta vad det är för utbildning, säger Birgitta Möller.

Om du inte har en Linkedin-profil är det hög tid att du skaffar dig en. Den länkar du till med en klickbar länk.

Använd konkreta exempel

Ditt cv ska vara konkret. Det innebär bland annat att du ska visa vad som skiljer dig från andra som haft motsvarande jobb. Vad har du gjort som blev bra? Vilka initiativ har du tagit på tidigare arbetsplatser?

Birgitta Möller
Birgitta Möller

– Skriv inte att du är bra på att samarbeta, arbeta självständigt eller leda projekt. Ge i stället exempel som visar att du är det. Du ska inte heller skriva subjektiva bedömningar som ”resultatorienterad” eller ”strukturerad”. Använd dig i stället av storytelling som visar dina egenskaper, säger Birgitta Möller.

Det är svårt att säga exakt hur långt ett cv ska vara, men grundregeln är att det hellre ska vara kort än långt.

– Två sidor är okej, men jag brukar säga till mina kunder att de ska tänka max en sida för att tvingas prioritera.

Presentera fakta på ett spännande sätt

Fokus i ditt cv ska ligga på vad du har gjort, vad du kan och på vilket sätt dina kunskaper kan lösa det problem som den rekryterande arbetsgivaren har.

– Håll dig till fakta men presentera dem på ett spännande sätt med konkreta exempel. Det handlar om att marknadsföra sig själv och då måste det vara intressant. Många känner att de inte vill skryta, men våga ta ut svängarna lite.

Du behöver inte skriva ett helt nytt cv för varje jobb du söker, men det kan vara smart att anpassa det en aning.

– Läs annonsen noga och se till att få med de nyckelord som finns där. Det blir särskilt viktigt när det blir vanligare att AI gör första urvalet med hjälp av nyckelord.

Använd modernt språkbruk

Om det var längesedan du började jobba är det smart att se till att ditt cv känns modernt. Använd ett snyggt typsnitt som exempelvis Calibri och ändra sådant som känns daterat.

– Ändra ”gymnasielinje” till ”gymnasieprogram”. Räkna om gamla högskolepoäng till nya. Skriv kandidatexamen i stället för fil kand. Om dina tidigare titlar har varit företagsspecifika ändrar du till mer allmänna och sökbara titlar.

Hur viktigt är ett bra cv för att bli kallad till intervju?

– Det är viktigast. På första plats kommer cv:t, på andra Linkedin och på tredje det personliga brevet. En del arbetsgivare vill inte ens ha personliga brev.

5 tips för att skriva ett bra cv

  1. Lista erfarenhet och utbildning i omvänd kronologisk ordning. Senaste först.
  2. Sålla bland utbildningarna och ta med sådana som har relevans för jobbet du söker.
  3. Var konkret. Ge exempel på vad du har gjort bra.
  4. Skriv kort. Varje stycke ska vara max tre rader långt.
  5. Håll dig till fakta men presentera dem på ett spännande sätt. Skryt lite.