Hoppa till huvudinnehåll
Fackligt

Facket om Klarnas stormöte: ”Förvirrande”

Klarnas avgående fackklubbsordförande Sen Kanner bekräftar att vd:n hållit ett fackkritiskt stormöte strax efter beskedet om kollektivavtal.
– Han gjorde ganska tydligt att nu när allt är påskrivet kan han säga vad han vill, säger Kanner till Kollega.
Noa Söderberg Publicerad 17 november 2023, kl 14:04
Till vänster Klarnas huvudkontor, till höger Sen Kanner, Unionens klubbordförande på Klarna.
Klarnas avgående fackklubbsordförande Sen Kanner bekräftar att vd:n hållit ett fackkritiskt stormöte strax efter beskedet om kollektivavtal. "Jag blev väldigt förvirrad", säger hon. Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT/Privat.

I veckan rapporterade Kollega, med hänvisning till flera av varandra oberoende källor inne på Klarna, att vd:n Sebastian Siemiatkowski hållit ett fackkritiskt stormöte kort efter att företaget meddelat att de tecknar kollektivavtal. 

Sebastian Siemiatkowski. Foto: Magnus Hjalmarsson Neidman/TT.

Där ska han ha målat upp kollektivavtalskampanjen som en kamp mellan ”etablissemanget” – dit facken och dess medlemmar kopplades - och ”anti-etablissemanget”, dit Klarna och han själv kopplades. Han ska även ha jämfört de senaste händelserna på Klarna med boken ”Djurfarmen”, som handlar om ett uppror bland bondgårdsdjur där den ledande upprorsmakaren visar sig vara en brutal diktator.

Sen Kanner, Unionens avgående klubbordförande på Klarna och den som varit mest synlig i kampen för kollektivavtal, bekräftar nu för Kollega att mötet ägt rum.

 Jag blev väldigt förvirrad av det mesta han sa. Det var svårt för mig att förstå vad han försökte säga. Min bild är att många andra tyckte likadant, säger hon och fortsätter:

Han gjorde det ganska tydligt att nu när allt är påskrivet så kan han säga vad han vill.

Om jämförelsen med ”Djurfarmen” säger hon kort och gott:

Jag tror att han ska läsa boken en gång till.

Kollega har försökt ställa frågor till Sebastian Siemiatkowski om stormötet och vad som menas med de olika jämförelserna. Amanda Larsson, presschef på Klarna, bekräftar att det hållits ett möte om ”beslutet om att teckna kollektivavtal och vad det innebär för organisationen framåt”. 

I övrigt väljer hon att inte svara på frågorna, utan skriver: ”Vi (…) väljer nu att se framåt och påbörja arbetet med att implementera kollektivavtalet i organisationen.”

"Säker på att det kommer gå bra"

Sen Kanner.

Sen Kanner bekräftar också uppgifter som har nått Kollega under de senaste veckorna: att personer som kampanjade mot strejken nu har uttryckt starkt intresse för att leda den nya Finansförbundet-klubben. Tidningen Arbetet var först med att rapportera om saken, och att anställda känner sig oroliga.

Jag kan inte tala för dem [personerna som kampanjade mot strejken], men det är väldigt tydligt baserat på hur de uttrycker sig att de är intresserade av att leda diskussionerna om den nya klubben och kontrollera dess inriktning. Men när det kommer till kritan så kommer de anställda rösta för människor som de anser representerar dem.

Kanner ser på Klarnas framtid med tillförsikt, trots att det fackliga arbete som under lång tid byggts upp genom Unionen nu ska avvecklas. Och trots att hon själv, som varit en central person i det arbetet, försvinner.

Jag är väldigt säker på att det kommer gå bra. Allt jag har gjort är att representera mina medlemmar, som har röstat fram mig gång på gång. Det är vad styrelsen har gjort de senaste tre åren – representerat våra medlemmar och kämpat för deras rättigheter och önskemål. Så jag har inga tvivel om att den nya klubben kommer vara precis lika kompetent. Och jag kommer bidra med all min erfarenhet och stöd, säger hon och fortsätter:

Jag vet att jag har synts mycket i media, jag har varit trygg med att sträcka på ryggen och tala ut, men det här har aldrig varit en enmansgrej. 

Rent konkret tror hon att Finansförbundet-klubben kommer bildas formellt i februari och sedan påbörja arbetet med att ta fram ett samverkansavtal. Så länge Klarna skriver på kollektivavtalet vid årsskiftet, som utlovat.

Kommer Klarna-anställda välja att stanna kvar i Unionen?

Några kommer säkert göra det. Men vi kommer uppmana alla att byta till Finansförbundet.

Kände du dig pressad att lämna Klarna?

 Nej, inte alls. Det var mitt beslut.

När detta skrivs har Sen Kanner rest till USA och gjort sig onåbar. Men före avfärd meddelar hon att hon när som helst kan ta ett videomöte och svara på nya frågor.

Även om jag lämnar Klarna så känner jag djupt för de anställda. Jag bryr mig om företaget och vill att det ska lyckas. Jag vill att de anställda ska vara glada.

Fackligt

Klubben på Spotify hoppas fortfarande på kollektivavtal

I somras drog sig Spotify ur förhandlingarna om kollektivavtal. Men för den lokala klubben är frågan fortfarande aktuell.
– Vi ser ett värde i att säkerställa att anställda kan lita på att villkoren kommer att finnas kvar, säger Jonas Sundberg, klubbordförande på Spotify.
David Österberg Publicerad 23 november 2023, kl 06:03
Till vänster Jonas Sundberg, Unionenklubbens ordförande på Spotify, till höger Spotifys huvudkontor i Stockholm.
I somras drog sig Spotify ur förhandlingarna om kollektivavtal. Men för den lokala klubben är frågan fortfarande aktuell, enligt klubbordförande Jonas Sundberg. Foto: Peter Knutsson/Magnus Hjalmarsson Neideman/TT.

I januari i år bildades den första Unionen-klubben på Spotify. Strax efteråt meddelade företaget att personalstyrkan skulle minskas med sex procent – vilket innebar runt 100 personer i Sverige.

– Då blev de fackliga frågorna extra aktuella. Det gjorde också att vi fick fler engagerade. I dag är engagemanget fortfarande stort, men inte på den nivån som vi hade i januari, säger Jonas Sundberg som är klubbordförande sedan några månader tillbaka.

Spotify körde kampanj mot kollektivavtal

Under våren hamnade Spotify åter i rampljuset när Unionen krävde kollektivavtal på företaget. Förhandlingar inleddes och tonen mellan företag och fack var bitvis hätsk. Efter att Unionen stått utanför Spotifys kontor för att informera om fördelarna med kollektivavtal svarade Spotify med att dela ut en flyer till sina anställda. På den fanns två kolumner. I den ena listades de förmåner som anställda på Spotify har, i den andra om förmånen finns med i det kollektivavtal som bland andra Unionen vill att företaget ska teckna. Budskapet var att ett kollektivavtal skulle försämra villkoren på Spotify. 

I juni drog sig företaget ur förhandlingarna.

– Vi träffades några gånger, men kom aldrig in på exakt hur ett kollektivavtal skulle kunna se ut innan Spotify drog sig ur. Vi är förstås missnöjda med det och vill gärna återuppta diskussionerna, säger Jonas Sundberg. 

Har ni fått några sådana signaler?

– Vi har inte hört något i dagsläget. Just nu fokuserar klubben mer på vilka sakfrågor som medlemmarna vill att vi ska driva, oavsett om det är via kollektivavtal eller inte.

Finns det intresse bland medlemmarna att ha kollektivavtal?

– Det finns ett intresse att reglera anställningsvillkoren. Vårt mål är att förbättra och säkerställa villkoren för de anställda och kollektivavtal är det vanligaste verktyget för att göra det.

Håller ni med arbetsgivaren om att villkoren är väldigt goda?

– Över lag så gör vi det. Men villkoren är i dag till stor del är ensidiga utfästelser från arbetsgivarens sida vilket innebär att de har möjlighet att förändra villkoren på egen hand. Vi ser ett värde i att säkerställa att anställda kan lita på att villkoren kommer att finnas kvar, även om de ekonomiska förutsättningarna förändras eller företagsledningen byts ut, till exempel. 

Vilka frågor jobbar klubben med just nu?

– Att säkerställa att de villkor vi har kommer att finnas kvar och att få mer transparens kring lönesättning och lönerevision. Ytterligare en fråga är en ny policy för att kunna välja om man vill arbeta från kontoret eller på distans. I dag säger policyn att Spotify kan besluta om olika lösningar för varje enskild anställd. Vi vill att den regleras tydligare så att man som anställd kan lita på att man får fortsätta jobba på distans, så att man till exempel vågar flytta från de orter där vi har kontor.