Hoppa till huvudinnehåll
Varsel

Oro för framtida arbetsmiljö på Ericsson

Värst drabbat av Ericssons varsel är Stockholm där 1 100 jobb ska bort. På Unionenklubben i Kista befarar man att neddragningen kommer leda till en ohållbar arbetsbelastning för dem som blir kvar.
Linnea Andersson Publicerad 11 mars 2015, kl 16:01
JONAS EKSTRÖMER / TT
På Ericsson i Kista oroar sig Unionenklubben för att en redan tuff arbetssituation kommer bli ännu tuffare efter att de nya neddragningarna. JONAS EKSTRÖMER / TT

– Jag är orolig för att de som är kvar kommer få mycket mer att göra. Vi har inga reservkrafter kvar, alla ligger redan på max, säger Stefan Borg, klubbordförande och huvudskyddsombud på Ericsson i Kista.

Han har svårt att förstå hur Ericsson kan motivera varslet med arbetsbrist samtidigt som de anställda arbetar övertid. Som Kollega skrivit tidigare är arbetssituationen redan ansträngd som en följd av Ericssons tidigare neddragningar. Stefan Borg är dessutom skeptisk till att företaget vill ha kvar en hel del konsulter efter neddragningen.

– Från fackligt håll tycker vi att det är väldigt knepigt att ha konsulter kvar när våra medlemmar får gå. Det är klart att det finns konsulter som har en unik kompetens men det gäller inte alla som företaget vill behålla.

Beskedet om att telekomjätten sammanlagt varslar 2 200 anställda i Sverige, kom som en överraskning för medlemmarna och för en del förtroendevalda. Trots det har Unionenklubben i Kista än så länge inte fått särskilt många reaktioner från medlemmarna. Men några frågor har Stefan Borg ändå fått under dagen. En medlem har hört av sig och frågat om det är läge att ta ut föräldraledighet trots varslet och en annan medlem ville sätta upp sig på turlistan för avtalspension.

Ericsson har cirka 10 000 anställda i Kista, varav nästan 3 000 är Unionenmedlemmar. Hur många Unionenmedlemmar som blir av med sina jobb vet man i nuläget inte. Ericsson har uttryckt en vilja om att neddragningen ska vara klar redan till den 10 juni och facken inleder troligtvis förhandlingarna med arbetsgivarna i nästa vecka. Stefan Borg poängterar dock att det är viktigt att processen får ta den tid det tar. Att neddragningarna görs med kvalitet och med las, lagen om anställningsskydd, i botten.

Linnea Andersson
[email protected]