Hoppa till huvudinnehåll
Jämställdhet

Storbolagschef tvingas sluta efter sexköp

En toppchef sparkades nyligen efter att ha blivit ertappad som sexköpare.
Bolaget han jobbade för har tidigare fått pris av Unionen för sitt jämställdhetsarbete.
Niklas Hallstedt Publicerad 21 januari 2014, kl 13:06

Det var personalen på ett hotell i Stockholm som larmade polisen om en kvinna som de misstänkte sålde sex. Enligt Aftonbladet stormade polisen senare ett hotellrum i vilket de ertappade kvinnan tillsammans med en man i sängen, båda nakna. I förhör erkände de direkt. Kvinnan berättade att mannen, som visade sig vara toppchef på ett svenskt storbolag, hade betalt 2 000 kronor för oralsex, onani och massage.

Den ertappade chefen dömdes till 50 dagsböter, 37 500 kronor, för köp av sexuell tjänst. Dessutom blev han av med jobbet.

- Rent generellt kan jag säga att vi har en nolltolerans mot den här typen av brott. Det innebär att människor som begår den här typen av brott och andra brott av allvarlig karaktär  inte kan vara kvar på företaget eftersom det strider mot våra värderingar, säger bolagets presschef till Kollega.

Till saken hör att företaget där den sexdömde chefen arbetade tidigare har fått Unionens pris Guldnappen, ett pris som delas ut till föräldravänliga och jämställda arbetsplatser.

 

Niklas Hallstedt
[email protected]