Den totala kostnaden, 6, 8 procent på 3 år, verkar inte bli problemet för tjänstesektorn som nu står på tur för att skriva avtal.
Däremot har Almega, tjänsteföretagens arbetsgivarorganisation, till skillnad från arbetsgivarna inom industrin hela tiden varit tydligt emot idén om att pengar ska avsättas så att tjänstemännen ska kunna gå ned i arbetstid före den egentliga pensionsåldern.
Till kollega.se har Jonas Milton, Almegas vd, tidigare sagt att man hellre lägger pengarna direkt på lönen så att den enskilde kan använda dem som han eller hon vill.
På den punkten tycks läget vara oförändrat.
- Jag tror inte att det är något problem att uppnå samma kostnadsnivå som industrin, däremot får vi signaler från arbetsgivarna att de inte är intresserade av en deltidspensionslösning, säger Madeleine Lindermann, avtalsansvarig för Unionens it-avtal.
Enligt henne anser förhandlingsdelegationen att frågan om deltidspension är en av de mest prioriterade. Men huruvida det skulle vara en fråga att ta en konflikt om vill hon inte säga i dagsläget.
- Det återstår att se, men det kan bli en tuff match, betydligt tuffare än på industrins område.
It-avtalet löpte ut den 31 mars, men förlängs en vecka i taget under förhandlingarna. Förhandlingsdatum finns utsatt under hela april.