På centret, som funnits i fyra år, får papperslösa och asylsökande hjälp och information om sina rättigheter på arbetsmarknaden.
- Det vanliga när papperslösa kommer till oss är att de blivit lurade på löner och arbetstider. Det finns massor av småföretagare, ägare till städfirmor, hotell och restauranger som anställer papperslösa. De kanske bara har tre-fyra vitanställda och sedan massor med sådana som jobbar för 10-15 kronor i timmen. Men det värsta är att de kanske inte ens får det i slutändan, berättar Zahra Kafash Hoshyar, som sitter som Unionens representant i centrets styrelse.
I det läget kan det fackförbund som verkar inom deras arbetsområde gripa in.
- Det är jättesvårt att driva sådana här frågor. De jobbar svart och arbetsgivarna har inte kollektivavtal och är oseriösa. Vi har haft två-tre fall där ombudsmannen blivit hotad av arbetsgivaren. Men vi har också haft ett antal fall som gett bra resultat.
Tillströmningen till centret växlar. Ibland droppar det in folk regelbundet, andra perioder är det mer stiltje. Just nu pågår 26 ärenden.
Hittills har man inte haft ett enda fall som rört tjänstemän. Det betyder dock inte att det inte skulle finnas papperslösa sådana.
- Det finns säkert, särskilt inom it-branschen. Men de har inte kommit till oss ännu, säger Zahra Kafash Hoshyar.
Enligt henne är centret det enda av sitt slag i Europa. Men nu finns intresse för att skapa något liknande i Norge. Även i Göteborg och Malmö finns planer på center för papperslösa.