Hoppa till huvudinnehåll
Jämställdhet

Hon lockar kvinnor till techbranschen

Programmering är inte bara kul och kreativt, det påverkar även samhällsutvecklingen − och passar tjejer. Det menar Katarina Thörnqvist, vd på Wolters Kluwer, där hälften av koncernledningen är kvinnor.
Publicerad 1 december 2023, kl 06:00
Till vänster en illustration som föreställer datakod, till vänster Katarina Thörnqvist.
"Generellt sett tror jag att unga tjejer har bättre förutsättningar att ägna sig åt teknik eftersom de är bättre på matematik än killar i skolan", säger Katarina Thörnqvist. Foto: Emelie Asplund.

Att kvinnor vänder techbranschen ryggen har uppmärksammats länge. Vad kan göras åt saken?

− Det finns en missuppfattning hos många tjejer att teknik är svårt, abstrakt och konstigt. Något för nördar som sitter i mörka rum, dricker cola, spelar och hackar. Lärare har en viktig roll för att bryta dessa fördomar, genom att inspirera och konkretisera vad teknik kan innebära i vardagen.

– Programmering borde vara en obligatorisk del av grundskolans matteundervisning. Då skulle fler upptäcka hur roligt det är. Dessutom behövs fler kvinnliga förebilder. Förhoppningsvis kan jag själv uppfattas som en sådan.

Hur peppar du en ung kvinna att specialisera sig på programmering?

− Att programmera är analytiskt, kreativt och ger möjlighet att skapa nytt. Det är så mycket mer än koder. Programmering öppnar också många spännande möjligheter att vara med och påverka samhällsutvecklingen. Generellt sett tror jag att unga tjejer har bättre förutsättningar att ägna sig åt teknik eftersom de är bättre på matematik än killar i skolan.

Hur blev du själv intresserad av teknik?

− En lärare på högstadiet peppade mig att gå teknisk linje i stället för naturvetenskaplig. Då skulle jag dessutom slippa tredjespråket. Efter det sökte jag Chalmers elektroniklinje, men kom inte in och hamnade på datateknik. Då upptäckte jag hur fantastiskt roligt det är att programmera.

Du har haft flera chefsjobb i en mansdominerad teknikbransch. Hur har det påverkat dig?

− Genom åren har jag kommit att inse att olikheter är något som berikar hela företaget. Här på Wolters Kluwer är koncernchefen kvinna och hälften av ledningen kvinnor. För mig som chef är det viktigt att skapa bra förutsättningar och ta till vara mångfalden när det gäller kön, social bakgrund och etnicitet.

– Yngre människor väljer i dag företag efter värderingar och vi måste överlag bli bättre på delaktighet och mångfald. Men jag har insett att vi alla har djupt rotade förutfattade meningar, som vi ofta inte ens är medvetna om. Därför har jag också ändrat uppfattning när det gäller kvotering – det är ett strategiskt sätt att komma över fördomar och öka jämställdheten.

Hur är det med egna fördomar?

− Utöver tre biologiska barn har jag tre afghanska ”döttrar” som bott hos oss. Genom dem har det blivit smärtsamt uppenbart att inte alla är inkluderade i samhället. Det har också gjort att jag tänker annorlunda om vikten av att rekrytera med ett bredare perspektiv än den verklighet man själv lever i. En mångfald av bakgrunder och erfarenheter hos anställda gynnar företaget. 


Text: Gertrud Dahlberg.

KATARINA THÖRNQVIST

GÖR: Avgående Skandinavien-vd på Wolters Kluwer, ett globalt informations- och programvaruföretag inom ekonomi, skatt och juridik.

BOR: I Göteborg.

ÅLDER: 58.

FAMILJ: Man, tre biologiska barn, tre afghanska ” döttrar” samt fyra barnbarn.

INTRESSEN: Idrott. Åker snart till Mount Everest Base Camp i Nepal tillsammans med sin svägerska och svåger.

Jämställdhet

Män vabbar allt mindre

Män vabbar allt mindre – och vab-dagarna sjunker totalt sett i Sverige. Det visar ny statistik från Försäkringskassan.
Noa Söderberg Publicerad 12 januari 2024, kl 13:03
Kvinna torkar näsan på förkylt småbarn.
Svenska män vabbar allt mindre. För andra året i rad minskar antalet svenska män som tar ut vab-dagar. Det visar färska siffror från Försäkringskassan. Foto: Martina Holmberg/TT.

Vabbandet har blivit mer jämställt sedan 2009 – men nu går utvecklingen i motsatt riktning för andra året i rad. Ny statistik från Försäkringskassan visar att andelen av vab-dagarna som utbetalats till män återigen sjunker med 0,6 procentenheter.

De senaste två åren har det gått bakåt för jämställdheten, säger Niklas Löfgren, familjeekonomisk talesperson på Försäkringskassan, i ett pressmeddelande.

Statistiken visar också att vab-dagarna minskade totalt sett, från 8,6 miljoner dagar 2022 till knappt 8 miljoner dagar 2023. Trots inflationen sjönk därför det utbetalade beloppet med 1,8 procent.

Män vabbar mindre än kvinnor

Det ökade vabbandet vid skolstart på hösten som vi sett de senaste åren var inte lika tydligt 2023, det var mer i nivå med hur det såg ut innan pandemin, säger Försäkringskassans analytiker Charlotte Limé i pressmeddelandet.

Siffrorna skiljer sig åt i olika delar av landet. Utvecklingen mot mindre jämställdhet sker dock i samtliga län förutom två: Kalmar, där männens andel av vabbandet ligger still, och Kronoberg, där det har ökat med 0,3 procentenheter.

På andra sidan finns Västerbotten, där männens andel av vab-dagarna minskade med 1,4 procentenheter under 2023.