Annons
Annons
 • Foto: TT

Hockeyspelare fick rätt i hovrätten

Publicerad 27 november 2015, kl 14:43

Försäkringsbolaget tyckte att hockeyspelaren inte fyllt i sin hälsodeklaration rätt och nekade honom ersättning då han drabbades av en stroke. Unionen stämde i tingsrätten och vann. Nu har man även fått rätt i högre instans.

I december 2010 fick djurgårdsspelaren lägga skridskorna på hyllan då han en morgon kände domningar i ena kroppshalvan och tappade balansen. Domen från läkarna var hård. Orsaken till stroken var yttre våld, orsakad av hockeyn. En smäll till kunde avsluta hans liv.

Hockeyspelaren ansökte om ersättning från sin sjukförsäkring men fick nej.  I samband med att mannen började med professionell idrott fick han fylla i en hälsodeklaration där han på frågan om han tidigare haft en hjärnblödning svarade nej. Försäkringsbolaget fick ta del av mannens läkarjournaler och upptäckte att han drabbats av en hjärnblödning efter en misshandel 2003. Hade försäkringsbolaget känt till det hade mannens försäkring kostat betydligt mer.

Läs mer: Hjärnskakning vanlig arbetsskada på isen

Hockeyspelaren hävdade dock att läkarna inte berättat om hjärnblödningen 2003 utan endast sagt att han haft tur som endast kom undan med blåmärken efter slagsmålet. Tingsrätten gav mannen rätt men Försäkringskassan överklagade domen till hovrätten. Nu har även hovrätten gett Unionen och mannen rätt.

Läs mer: Skador ingår i jobbet

 • Läs även...

  Jobbade gratis – stämmer sin man

  Efter fyra års äktenskap slutade mannen att betala lön för det arbete hans fru utförde i företaget. Nu stämmer kvinnan, med hjälp av facket, sin man på närmare 300 000 kronor.

 • Läs även...

  Feltenmark besviken och kritisk mot facket

  Över ett år har gått sedan Anders Feltenmark tvingades sluta på Svenska ishockeyförbundet efter 24 år. Nu får han stöd av en juridisk utredning som ger Unionen skarp kritik.

 • Läs även...

  Hockeydamerna får kollektivavtal

  Alla spelare i högsta ligan kommer från och med oktober att kunna få ersättning om de skadar sig på isen. Damhockeyn har fått ett historiskt kollektivavtal på plats.