Hoppa till huvudinnehåll
Diskriminering

Berättade om graviditet – sades upp samma kväll

När en projektledare på ett IT-företag berättade att hon var gravid sades hon upp samma kväll. Nu stämmer Unionen arbetsgivaren på 350 000 kronor för bland annat diskriminering.
Lina Björk Publicerad 16 november 2017, kl 14:12
Christine Olsson/TT
Christine Olsson/TT

I april i år hade Unionenmedlemmen ett utvecklingssamtal med sin chef. Han tyckte att hon var överkvalificerad för sin tjänst som marknads- och kundtjänstansvarig på bolaget och erbjöd henne i stället en tjänst som projektledare och marknadsföringsansvarig. Hon fick en löneförhöjning och chefen anställde tre nya personer, varav en var chefens son, som skulle ta över kvinnans arbetsuppgifter efter sommaren.

Läs mer: Gravid sades upp – Unionen stämmer klädföretag

Innan semesteruppehållet fick projektledaren ett mejl om att hon och chefen skulle ha ett möte efter sommaren för att strukturera upp arbetet i hennes nya tjänst eftersom det skulle bli mycket jobb till hösten. Hon fick även nya visitkort och bokades in på en kickoff som skulle gå av stapeln efter ledigheterna.

På en gemensam fika efter semestrarna berättade hon för sin chef och sina arbetskamrater att hon var gravid. Hon gratulerades av kollegorna men samma kväll fick hon ett mejl av sin chef där han talade om att hon blev uppsagd på grund av arbetsbrist. Eftersom flera personer hade anställts under våren och bolaget enligt hennes chef gick utmärkt blev hon chockad. Det erbjöds heller ingen möjlighet att återgå till hennes gamla tjänst eftersom chefen skulle undanta sin son från turordningen och låta honom ta över projektledarens tjänst eftersom lönekostnaderna var lägre för honom.

Läs mer: Sades upp efter graviditetsbesked

Projektledaren kontaktade Unionen som nu stämmer bolaget på sammanlagt 350 000 kronor i diskrimineringsersättning och brott mot lagen om anställningsskydd, las.

Läs mer: Pappa fick inte bli chef

Diskriminering

Unionen stämmer företag för sexuella trakasserier

En vd för en butikskedja utsatte en kvinnlig anställd för sexuella trakasserier, enligt Unionen. Nu stämmer förbundet företaget och kräver 75 000 kronor i diskrimineringsersättning.
David Österberg Publicerad 11 januari 2023, kl 06:00
Man lägger hand på en axel.
Unionen stämmer arbetsgivaren för sexuella trakasserier mot en kvinna. Erik Simander/TT

Unionen stämmer ett företag för diskriminering. Enligt stämningsansökan utsatte vd:n en vice butikschef för flera kränkningar.

Kvinnan anställdes i augusti 2020 i en mindre butikskedja. Kedjans vd besökte regelbundet den butik kvinnan arbetade i. Under besöken kommenterade han, enligt kvinnan, hennes utseende. Han sa att hon var snygg och kramade henne så att hennes bröst trycktes mot honom. Vid ett tillfälle lade han enligt stämningsansökan sina händer på kvinnans rumpa.

Sent en kväll skickade vd:n dessutom ett sms till kvinnan. I det frågade han efter ”ett kvällspass” och skickade med en emoji i form av en man och en kvinna med ett hjärta mellan sig.

Efter sommarsemestern året därpå kommenterade vd:n kvinnans utseende och sa att hon såg sexig och fräsch ut, enligt stämningsansökan. Därefter försökte kvinnan hålla sig undan när vd:n kom på besök i butiken.

Sa upp sig

Sommaren 2022 sa hon upp sig. En av anledningarna var de sexuella trakasserier som vd:n utsatt henne för.

Nu stämmer Unionen företaget för brott mot diskrimineringslagen. Fackförbundet kräver att företaget betalar kvinnan 75 000 kronor i diskrimineringsersättning. Lisa Melin är jurist på Unionen och den som företräder kvinnan. Hon tror att det finns möjlighet att vinna målet.

– Annars skulle vi inte ha gått vidare med det. Generellt räcker det att vi kan visa på omständigheter som gör det antagligt att det vi påstår har hänt. Sedan går bevisbördan över på arbetsgivaren. Förutom kvinnan kan flera andra tidigare anställda vittna om att mannen har betett sig på ett kränkande sätt, säger hon.