
Om industrin ska behålla sin märkessättande roll, det vill säga bestämma nivån på löneökningar för resten av arbetsmarknaden, brådskar det.
- Många andra parter på arbetsmarknaden väntar på resultatet. Nu vet vi också att det finns de som vill utmana märket. Blir vi inte klara i tid finns det risk för att de tycker att nu har industrin haft sin chans, säger Unionens förhandlingschef Niklas Hjert.
- Att det är bråttom innebär inte att vi kommer att göra avkall på innehållet, det måste vara ett bra avtal.
På söndag eftermiddag är Unionens förhandlingsdelegationer inkallade. Det behöver dock inte betyda att det redan i det läget finns ett färdigt att förslag att ta ställning till.
- Det ska inte tolkas som att det kommer att finnas något direkt att ta ställning till. Vi kör tills vi är klara eller tills vi kan konstatera att vi inte kommer överens, säger Niklas Hjert och lyfter fram de tre främsta frågorna: nivån, längden på avtalen och en fortsatt utbyggnad av flexpensionen.
Jonas Cohen, Teknikföretagens kommunikationsdirektör, konstaterar att det är på söndag eftermiddag som slutförhandlingarna börjar.
- Rätt mycket av villkorsfrågorna har vi nog diskuterat och vet hur vi ska hantera. Men vi kan inte träffa avtal på bara villkorsfrågorna, och vi kan inte bara träffa avtal på nivå och längd, utan det är ju ett paket.