Det är inte enbart arbetsgivarna som är negativa till turordningsreglerna. Även bland Unionens medlemmar finns många som ifrågasätter att den sist anställde också är den som ryker först.
Hur man ser på anställningstidens betydelse vid uppsägningar hänger tydligt samman med den egna åldern.
Mer än var tredje medlem under 34 tycker att sist in-först ut är en dålig eller mycket dålig regel. Bland dem över 51 är inställningen betydligt mer positiv. Bara var femte anser att det är en dålig regel.
En anledning till skillnaden kan vara hur man ser på följderna. I samtliga åldersgrupper är det nästan hälften som anser att regeln drabbar de unga genom att den gör det svårare för dem att få jobb. Ungefär en tredjedel tror inte att den gör det svårare för unga på arbetsmarknaden.
Sammantaget finns dock ett fortsatt stöd för sist in - först ut. Varannan av de 1 600 tillfrågade Unionenmedlemmarna anser att regeln är bra eller mycket bra, var fjärde är negativ, medan resterande fjärdedel väljer att passa på frågan.
Att saken är komplicerad visar sig när medlemmarna tvingas välja. Trots att många förespråkar sist in - först ut, är enigheten stor om att kompetens och kvalifikationer ska väga tyngre än anställningstid. Allra mest positiva är de unga, där tre av fyra ställer sig bakom detta, men även bland de äldre tycker majoriteten samma sak.
En ännu större enighet finns om att anställda som aldrig erbjudits kompetensutveckling av arbetsgivaren inte ska kunna sägas upp med hänvisning till bristande kvalifikationer. Har man däremot tackat nej till kompetensutveckling får man stå sitt kast, anser medlemmarna.