Hoppa till huvudinnehåll
Arbetstid

7 tips på hur du jobbar hemma med sjuka barn

Baciller och virus, nu går vi in i snoriga tider då förkylningar och kräksjukor avlöser varandra. För många med småbarn är det en påfrestande period då man känner sig evigt fast i vab-träsket. Lösningen kan vara att jobba hemifrån samtidigt, att vobba, men även det kan vara knepigt. Här är tipsen på hur du kombinerar jobb och vab.
Petra Rendik Publicerad 16 november 2017, kl 15:19
Colourbox.com
Colourbox.com

Ibland uppstår det där mellanläget, ni vet då barnen hostar men är pigga, fast inte pigga nog för att vara på förskolan. Eller så är de så pass stora att de inte kräver mamma eller pappas omsorg hela dagen.

Läs mer: Vabba stora barn?

Lösningen för många kan vara att vobba, alltså att jobba hemifrån och samtidigt ta hand om sitt sjuka barn. För många är det en värdefull möjlighet som underlättar vardagen.

Läs mer: Vobbar för att hinna jobba

Men det kan också vara en utmaning. För även om du fått ok från chefen att vobba så är frågan om sjuklingarna hemma köper att du inte hinner bygga lego för att du måste svara på jobbmejl. Men med lite planering brukar det gå.

Här är tipsen på hur du får jobbet gjort utan dåligt samvete mot barnen eller chefen.
 

1. Till att börja med, ska du verkligen jobba? Barnen är sjuka. Är det möjligt att jobba utan att du går under av dåligt samvete gentemot både arbetsgivaren och den lilla sjuklingen som vill bli uppassad med kramar och glass? Som förälder har du alltid rätt att vabba om ditt barn är sjukt. Om barnet är under tolv kan du vara hemma en vecka utan läkarintyg. Om barnet är äldre eller sjukt lång tid, behöver ni gå till doktorn och få ett intyg.

2. Får du vobba? Barnen kräver inte min fulla uppmärksamhet hela tiden, kan jag vobba då? Ja, om din arbetsgivare går med på det, för det är ingen självklarhet. Kolla med din chef om vad som gäller på din arbetsplats. Kanske spelar det ingen roll var du utför dina sysslor, så länge de blir gjorda. Tänk bara på att inte ta ut ersättning från Försäkringskassan för vab samtidigt som du jobbar hemma. Du ska ha lön när du arbetar och du har rätt till ersättning när du vårdar sjukt barn.

3. Kombinera vab och vob. Du kan anmäla vab delar av dagen. Kanske kan du vobba halva dagen och vabba resten? Eller så kanske dina arbetsuppgifter kan göras på kvällen när barnen har lagt sig eller feberslumrar framför tv:n. Oavsett hur du gör, kommunicera med jobbet men också till barnen om de är så pass stora att de förstår.

4. Involvera barnen mer. Barn gillar ofta att vara duktiga och delaktiga, upp till en viss ålder i alla fall. Gör ett tydligt schema och anpassa efter barnens ålder. ”Pappa måste jobba fram till klockan 12 men sen lovar jag på heder och samvete att bara ägna mig åt dig. Då kan vi titta på den där filmen, läsa saga eller spela tv-spel”. Med mindre barn kanske du får planera en timme i taget. ”Nu ska jag jobba en timme, sen kan vi leka”.

5. Förklara läget för barnen. Om du jobbar hemma för att till exempel skola eller dagis har stängt, resonera om det tillsammans med barnen. Det tycker i alla fall Daisy Wademan Dowling i sin artikel som publicerats i Harvard Business Review. Förklara för barnen vad det innebär att jobba och om rättigheter, skyldigheter och möjligheter som kommer till det. Även små barn förstår innebörden av ”mamma måste jobba för att jag gillar det men också för att det ger mig lön. Jag jobbar hemma nu så jag senare kan hitta på något kul med er”.

6. Ordna en "arbetsplats". Ett hemmakontor som tydligt visar ”att här jobbar jag” kan förenkla för både dig och barnen. Men alla har inte ett extra rum utan får nöja sig med att arbeta vid köksbordet eller i soffan. Försök ändå att markera området som jobbplats och hitta på fiffiga lösningar som signalerar att nu vill du inte bli störd för jag måste ta det här samtalet. Det kan vara en lampa som blinkar eller ett legobygge som barnen fått i uppdrag att bygga och kan fungera som en stoppskylt.

7. Ta hjälp av andra. Om det inte handlar om vobb utan att skola eller fritids har stängt så är du troligtvis inte ensam om at försöka lösa logistiken. Prata med andra föräldrar, hur gör de? Kanske kan ni turas om att ta en halv dag var eller varannan lovdag?

Vobba & Vabba

Vobba – att jobba hemifrån med bibehållen lön samtidigt som man vårdar sjukt barn.

Vabba – hemma från jobbet (utan att jobba) för vård av sjukt barn med ersättning från Försäkringskassan.

Arbetstid

Fyradagarsvecka för anställda på väskföretag

Väskföretaget Sandqvist har hakat på reformen som rönt stor framgång i flera länder i världen – fyradagarsvecka.
Johanna Rovira Publicerad 23 mars 2023, kl 06:00
Jonatan Lund Palmén på väskföretaget Sandqvist arbetar fyradagarsvecka. Sitter bland upphängda väskor.
För Jonatan Lund Palmén, produktionsledare i marknadsteamet på Sandqvist, var beskedet om arbetstidsförkortningen välkommet. "Modigt av företaget att införa detta", säger han. Foto: Åke Ericson.

Belgien har gjort det, Island likaså, och i flera engelskspråkiga länder – bland annat Storbritannien, USA och Australien – har anställda testat att jobba fyra dagar med bibehållen lön.  

I Spanien kompenserar regeringen företag inom industrisektorn som anammar kortare arbetsvecka, trots att pilotprojekt har visat att fyradagarsvecka är lönsamt. Det största försöket som inkluderade runt 3 000 britter visar till exempel att intäkterna ökade med 35 procent under försöksperioden i snitt jämfört med samma period förra året.

Redan gjort arbetstidsförkortning

På väskföretaget Sandqvist väntar man inte på att svenska arbetsmarknaden ska få tummen ur. Där infördes arbetstidsförkortning redan sista  februari och de 30 anställda får välja mellan att jobba fyra dagar i veckan eller sextimmarsdagar fem dagar i veckan, med bibehållen lön.

  Det är ju väl känt att medarbetare som mår bra, presterar bra.

Caroline Lind.

Det säger Caroline Lind, vd på Sandqvist som är den som tog initiativ till arbetstidsförkortningen på företaget och presenterade konceptet för bolagsstyrelsen. Både styrelsen och personalen tog emot förslaget med öppna armar och hela företaget har gått en utbildning i hur man frigör tid och jobbar mer effektivt.

  Jag har läst en del om fyradagarsvecka och tyckte det skulle vara spännande att testa hos oss. Vi vill vara ett hållbart och ansvarstagande företag och att kunna erbjuda medarbetarna mer tid att leva livet stämmer väl överens med våra värderingar, tillägger hon..

För Jonatan Lund Palmén, produktionsledare i marknadsteamet på Sandqvist, var beskedet om arbetstidsförkortningen välkommet. Han har tre barn under två och ett halvt och kommer att tillbringa sin första lediga dag nu på fredag med familjen.

 Det är modigt av företaget att införa detta och eftersom ledningen tror starkt på det så är alla inställda på att det ska gå att genomföra. Till en början kommer vi säkert att behöva jobba på att få det att fungera, men efter en övergångsperiod kommer det förhoppningsvis bli det nya normala, säger han.

Fyradagarsvecka utvärderas löpande

30-timmarsveckan ska testas i ett halvår och utvärderas under resans gång. Caroline Lind är dock övertygad om att försöket kommer permanentas.

  Jag tror vi kommer att se att engagemanget ökat ytterligare om sex månader och att produktiviteten och servicen till våra kunder kommer att samma som tidigare, om inte bättre, säger hon.  

Jonatan Lund Palmén. Foto: Åke Ericson.

Även Jonatan Lund Palmén är säker på att försöket kommer att falla väl ut och att han bara behöver jobba fyra dagar i veckan framöver.

 Just nu hoppas jag fyradagarsveckan kan ge mig bättre balans i livet, Men målet med den lediga dagen är att det ska vara min egen dag, då jag får en paus på egen hand, kan återhämta mig och göra saker jag mår bra av.  

 Jag hoppas fler företag vågar testa detta. Det tyder ju på att det fungerar så det är bara att tuta och köra, säger Jonatan Lund.

4 Day week Global

  • Den ideella organisationen 4 Day Week Global, som samarbetar med forskare på olika universitet runt om i världen, ligger bakom flera försökstudier runt om i världen som bland annat visar att:  
  • 78 procent av alla anställda på företag med fyradagarsvecka är lyckligare och mindre stressade
  • 63 procent av alla företag upplevde att det var lättare att rekrytera talanger
  • 91 procent av företagen i den största studien (den brittiska) tänker fortsätta med fyradagarsvecka. Bara fyra procent tänker definitivt återgå till femdagarsvecka.
  • Organisationen planerar genomföra försöksprojekt i olika länder varje kvartal. Företag som är intresserade av att delta är välkomna att höra av sig om kommande studier.