Hoppa till huvudinnehåll
Arbetstid

7 tips på hur du jobbar hemma med sjuka barn

Baciller och virus, nu går vi in i snoriga tider då förkylningar och kräksjukor avlöser varandra. För många med småbarn är det en påfrestande period då man känner sig evigt fast i vab-träsket. Lösningen kan vara att jobba hemifrån samtidigt, att vobba, men även det kan vara knepigt. Här är tipsen på hur du kombinerar jobb och vab.
Petra Rendik Publicerad 16 november 2017, kl 15:19
Colourbox.com
Colourbox.com

Ibland uppstår det där mellanläget, ni vet då barnen hostar men är pigga, fast inte pigga nog för att vara på förskolan. Eller så är de så pass stora att de inte kräver mamma eller pappas omsorg hela dagen.

Läs mer: Vabba stora barn?

Lösningen för många kan vara att vobba, alltså att jobba hemifrån och samtidigt ta hand om sitt sjuka barn. För många är det en värdefull möjlighet som underlättar vardagen.

Läs mer: Vobbar för att hinna jobba

Men det kan också vara en utmaning. För även om du fått ok från chefen att vobba så är frågan om sjuklingarna hemma köper att du inte hinner bygga lego för att du måste svara på jobbmejl. Men med lite planering brukar det gå.

Här är tipsen på hur du får jobbet gjort utan dåligt samvete mot barnen eller chefen.
 

1. Till att börja med, ska du verkligen jobba? Barnen är sjuka. Är det möjligt att jobba utan att du går under av dåligt samvete gentemot både arbetsgivaren och den lilla sjuklingen som vill bli uppassad med kramar och glass? Som förälder har du alltid rätt att vabba om ditt barn är sjukt. Om barnet är under tolv kan du vara hemma en vecka utan läkarintyg. Om barnet är äldre eller sjukt lång tid, behöver ni gå till doktorn och få ett intyg.

2. Får du vobba? Barnen kräver inte min fulla uppmärksamhet hela tiden, kan jag vobba då? Ja, om din arbetsgivare går med på det, för det är ingen självklarhet. Kolla med din chef om vad som gäller på din arbetsplats. Kanske spelar det ingen roll var du utför dina sysslor, så länge de blir gjorda. Tänk bara på att inte ta ut ersättning från Försäkringskassan för vab samtidigt som du jobbar hemma. Du ska ha lön när du arbetar och du har rätt till ersättning när du vårdar sjukt barn.

3. Kombinera vab och vob. Du kan anmäla vab delar av dagen. Kanske kan du vobba halva dagen och vabba resten? Eller så kanske dina arbetsuppgifter kan göras på kvällen när barnen har lagt sig eller feberslumrar framför tv:n. Oavsett hur du gör, kommunicera med jobbet men också till barnen om de är så pass stora att de förstår.

4. Involvera barnen mer. Barn gillar ofta att vara duktiga och delaktiga, upp till en viss ålder i alla fall. Gör ett tydligt schema och anpassa efter barnens ålder. ”Pappa måste jobba fram till klockan 12 men sen lovar jag på heder och samvete att bara ägna mig åt dig. Då kan vi titta på den där filmen, läsa saga eller spela tv-spel”. Med mindre barn kanske du får planera en timme i taget. ”Nu ska jag jobba en timme, sen kan vi leka”.

5. Förklara läget för barnen. Om du jobbar hemma för att till exempel skola eller dagis har stängt, resonera om det tillsammans med barnen. Det tycker i alla fall Daisy Wademan Dowling i sin artikel som publicerats i Harvard Business Review. Förklara för barnen vad det innebär att jobba och om rättigheter, skyldigheter och möjligheter som kommer till det. Även små barn förstår innebörden av ”mamma måste jobba för att jag gillar det men också för att det ger mig lön. Jag jobbar hemma nu så jag senare kan hitta på något kul med er”.

6. Ordna en "arbetsplats". Ett hemmakontor som tydligt visar ”att här jobbar jag” kan förenkla för både dig och barnen. Men alla har inte ett extra rum utan får nöja sig med att arbeta vid köksbordet eller i soffan. Försök ändå att markera området som jobbplats och hitta på fiffiga lösningar som signalerar att nu vill du inte bli störd för jag måste ta det här samtalet. Det kan vara en lampa som blinkar eller ett legobygge som barnen fått i uppdrag att bygga och kan fungera som en stoppskylt.

7. Ta hjälp av andra. Om det inte handlar om vobb utan att skola eller fritids har stängt så är du troligtvis inte ensam om at försöka lösa logistiken. Prata med andra föräldrar, hur gör de? Kanske kan ni turas om att ta en halv dag var eller varannan lovdag?

Vobba & Vabba

Vobba – att jobba hemifrån med bibehållen lön samtidigt som man vårdar sjukt barn.

Vabba – hemma från jobbet (utan att jobba) för vård av sjukt barn med ersättning från Försäkringskassan.

Arbetstid

Obekväm arbetstid – då har du rätt till ersättning

Jobbar du kvällar, nätter, helger och högtider har du i de flesta fall rätt till ersättning för obekväm arbetstid. Det kan också kallas OB-tillägg eller extra ersättning för förskjuten arbetstid.
Linnea Andersson Publicerad 19 oktober 2023, kl 06:30
En man i kostym håller upp en äldre klocka med tim- och minutvisare.
OB-tillägg kan variera i olika kollektivavtal. Omfattas du inte av kollektivavtal har du ingen rätt till extra ersättning för förskjuten arbetstid, förutsatt att du inte själv avtalat dig till det. Foto: Colourbox.

Unionen stämde nyligen en arbetsgivare efter att en medlem gått miste om OB-ersättning för 1 650 timmar – närmare bestämt 124 907 kronor. Mannen, som var anställd som driftledare kvällstid, hade gått med på att förhandla bort ersättning för obekväm arbetstid. Men eftersom Unionen menar att det inte är möjligt att förhandla bort enligt det avtal som gällde har förbundet lämnat in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen om brott mot kollektivavtalet.

Du riskerar alltså att gå miste om stora summor om din arbetsgivare inte har koll på reglerna. Exakt hur stor ersättning du har rätt till beror på när du jobbar och hur hög din lön är.

Här är det som gäller för dig som är medlem i Unionen.

Vad är OB (obekväm arbetstid, förskjuten arbetstid)?

Obekväm arbetstid benämns ofta som ”förskjuten arbetstid” i Unionens kollektivavtal och innebär att din ordinarie arbetstid helt eller delvis är schemalagd under kvälls- och nattetid eller på helgen. Jobbar du då finns regler om extra ersättning i Unionens avtal.

Vilka regler finns för obekväm arbetstid?

Din arbetsgivare bör informera dig om att du ska arbeta obekväm arbetstid senast 14 dagar i förväg. Du bör också få veta under hur lång period arbetstiden kommer att vara förskjuten. Vissa kollektivavtal begränsar helt och hållet möjligheten att jobba under obekväm arbetstid.

Hur mycket ersättning har jag rätt till?

OB-tillägg kan variera i olika kollektivavtal. Omfattas du inte av kollektivavtal har du ingen rätt till extra ersättning för förskjuten arbetstid, förutsatt att du inte själv avtalat dig till det. I de flesta av Unionens avtal gäller följande:

Vardagkvällar mellan klockan 18.00 – 24.00

Din månadslön delat med 600 per timme.

Exempel: 30 000 kronor / 600 = 50 kr/h

 

Nätter klockan 00.00 – 07.00

Din månadslön dividerad med 400 under nätter måndag till lördag.

Exempel: 30 000 kronor / 400 = 75 kr/h

 

Helger, från lördag klockan 07.00 till söndag klockan 24.00

Din månadslön delar med 300.

Exempel: 30 000 kronor / 300 = 100 kr/h

 

Storhelger

Under storhelger som exempelvis jul, nyår, påsk, pingst och midsommar gäller i de flesta fall månadslönen dividerad med 150. Exakt vilka tider som gäller för att få ersättning kan variera i olika kollektivavtal.

Exempel: 30 000 kronor / 150 = 200 kr/h

 

Rätt till nattvila?

Mellan klockan 00.00 och 05.00 gäller nattvila som gör att det normalt sett inte är tillåtet att jobba. Fack och arbetsgivare kan dock förhandla fram kollektivavtal som gör det tillåtet att arbeta även under de timmarna.

Obekväm arbetstid är inte detsamma som övertid

Förskjuten arbetstid eller obekväm arbetstid ska inte förväxlas med övertid. Den obekväma arbetstiden är planerad i förväg till skillnad från när arbetsgivaren beordrar övertid vid exempelvis en oplanerad arbetstopp eller någon akut kris. Även om den beordrade övertiden är förlagd under obekväm arbetstid får du i regel enbart övertidsersättning.