Hoppa till huvudinnehåll
Arbetsrätt

Uppsagd via sms – får 150 000 i skadestånd

En receptionist i södra Sverige blev uppsagd via sms. Nu får hon 150 000 kronor i skadestånd efter en dom i Arbetsdomstolen.
David Österberg Publicerad 19 juni 2023, kl 12:24
Skylt i grå metall med fastsatta pappersark som visar dagens förhandlingar i Arbetsdomstolen.
En receptionist i södra Sverige blev uppsagd via sms. Nu får hon 150 000 kronor i skadestånd efter en dom i Arbetsdomstolen. Foto: Claudio Bresciani / TT.

Kollega har tidigare berättat om den uppsagda kvinnan. Hon jobbade som receptionist på en tandläkarmottagning i södra Sverige. Hon blev sjukskriven först en, sedan två månader. När hon meddelade sin chef att hennes sjukskrivning förlängts fick hon ett svar på sms: ”Sjukskriven till 2022-10-28?? Då vill du inte jobba längre Vi kan inte vara utan receptionist till slutet av oktober Jag säger upp dig från och med idag Tack.”

Brott mot las

Kvinnan kontaktade Unionen som kallade arbetsgivaren till förhandling. Under förhandlingen hävdade arbetsgivaren att sms:et varit ett skämt och att kvinnan var välkommen tillbaka. Men den förklaringen var en uppenbar efterhandskonstruktion, enligt Unionen. Förbundet stämde därför mottagningen i Arbetsdomstolen, AD, för brott mot lagen om anställningsskydd, las.

150 000 i skadestånd

Mottagningen svarade att den inte gjort något fel, men dök aldrig upp när AD kallade parterna till ett första sammanträde. Anledningen var att firmatecknaren var sjuk den dagen. Det saknar dock betydelse, enligt AD, eftersom mottagningen utsett ett ombud som hade rätt att företräda firmatecknaren.

AD går därför på Unionens linje och dömer arbetsgivaren genom en tredskodom (tvisten avgörs till kärandens fördel eftersom svaranden inte kommit till förhandling). Kvinnan får 150 000 kronor i skadestånd. Mottagningen ska också betala Unionens rättegångskostnader på drygt 50 000 kronor.

Mest läst just nu

Bläddra i senaste numret av våra e-tidningar

Omslag till Kollega nummer 4 2024.

Bläddra i senaste numret av Kollega

Till Kollegas e-tidning

Bläddra i senaste Chef & Karriär

Till Chef & Karriärs e-tidning
Arbetsrätt

Skyddsombud ifrågasatte arbetsmiljön – avskedades

Skyddsombudet påtalade brister i arbetsmiljön på maskinföretaget. Utan några varningar avskedades han i december med motiveringen att han hade samarbetssvårigheter.
Lina Björk Publicerad 10 april 2024, kl 13:04
Man i vit skjorta och slips samlar sina kontorstillhörigheter i en brun kartong.
Serviceteknikern avskedades. På grund av samarbetssvårigheter, menar arbetsgivaren. Felaktigt, menar Unionen och kopplar avskedet till mannens förtroendeuppdrag som skyddsombud. Foto: Colourbox.

Företaget som serviceteknikern jobbade på sysslade huvudsakligen med reparationer och installationer av städmaskiner. Det var ett tungt jobb och han försökte förbättra arbetsmiljön, framför allt sista året då han även var skyddsombud. 

I februari förra året inträffade en incident i företagets lokaler. En kollega till skyddsombudet och en person i ledande ställning hade en diskussion som utmynnade i handgripligheter. Kollegan anmälde händelsen till serviceteknikern i egenskap av skyddsombud och han upprättade en tillbudsanmälan efter att ha ringt och frågat Unionen om råd. 

Unionen stämmer: Kopplar avsked till uppdrag

I tillbudsanmälan råkade serviceteknikern av misstag kryssa i att anmälan gjordes av arbetsgivaren. Men i hela rapporten har han skrivit att det är han själv i egenskap av skyddsombud som skrivit. Arbetsgivaren ansåg att misstaget var allvarligt och valde att avskeda honom med motiveringen att han har samarbetssvårigheter. 

Unionen stämmer nu maskinföretaget och skriver i stämningsansökan att det finns en tydlig koppling mellan mannens roll som skyddsombud och avskedandet. Man begär därför 220 000 kronor i allmänt skadestånd samt utebliven lön och att avskedandet ska förklaras ogiltigt.