Hoppa till huvudinnehåll
Arbetsrätt

Uppsagd via sms – får 150 000 i skadestånd

En receptionist i södra Sverige blev uppsagd via sms. Nu får hon 150 000 kronor i skadestånd efter en dom i Arbetsdomstolen.
David Österberg Publicerad 19 juni 2023, kl 12:24
Skylt i grå metall med fastsatta pappersark som visar dagens förhandlingar i Arbetsdomstolen.
En receptionist i södra Sverige blev uppsagd via sms. Nu får hon 150 000 kronor i skadestånd efter en dom i Arbetsdomstolen. Foto: Claudio Bresciani / TT.

Kollega har tidigare berättat om den uppsagda kvinnan. Hon jobbade som receptionist på en tandläkarmottagning i södra Sverige. Hon blev sjukskriven först en, sedan två månader. När hon meddelade sin chef att hennes sjukskrivning förlängts fick hon ett svar på sms: ”Sjukskriven till 2022-10-28?? Då vill du inte jobba längre Vi kan inte vara utan receptionist till slutet av oktober Jag säger upp dig från och med idag Tack.”

Brott mot las

Kvinnan kontaktade Unionen som kallade arbetsgivaren till förhandling. Under förhandlingen hävdade arbetsgivaren att sms:et varit ett skämt och att kvinnan var välkommen tillbaka. Men den förklaringen var en uppenbar efterhandskonstruktion, enligt Unionen. Förbundet stämde därför mottagningen i Arbetsdomstolen, AD, för brott mot lagen om anställningsskydd, las.

150 000 i skadestånd

Mottagningen svarade att den inte gjort något fel, men dök aldrig upp när AD kallade parterna till ett första sammanträde. Anledningen var att firmatecknaren var sjuk den dagen. Det saknar dock betydelse, enligt AD, eftersom mottagningen utsett ett ombud som hade rätt att företräda firmatecknaren.

AD går därför på Unionens linje och dömer arbetsgivaren genom en tredskodom (tvisten avgörs till kärandens fördel eftersom svaranden inte kommit till förhandling). Kvinnan får 150 000 kronor i skadestånd. Mottagningen ska också betala Unionens rättegångskostnader på drygt 50 000 kronor.

Arbetsrätt

Undantag i las missgynnade äldre på Stampen

Nya las är tandlös och bäddar för ålderism. Det menar anställda på Stampen, där hälften av de uppsagda Unionenmedlemmarna på annonsavdelningen är över 50 år.
Johanna Rovira Publicerad 20 november 2023, kl 06:01
Stampen-huset i centrala Göteborg. Fasadbild.
Undantagen i turordningsregeln kommer att fortsätta missgynna äldre och andra utsatta grupper, menar Dimce Storm, klubbordförande för Unionen på mediekoncernen Stampen. Foto: Björn Larsson Roswall/TT.

När lagen om anställningsskydd, las, gjordes om, var det många som befarade att undantagsregeln, skulle kunna missbrukas av arbetsgivarna. Nu får kritikerna vatten på sin kvarn. Dimce Storm, klubbordförande för Unionen på mediekoncernen Stampen Media AB menar att hans arbetsgivare plockade russinen ur kakan när företaget på grund av sparkrav sade upp personal. 

–  På Stampen Media AB fick 39 Unionenmedlemmar gå med kort varsel på grund av arbetsbrist. När jag tittar på åldersspannet bland säljarna är 65 procent av de som fick sluta över 40 år. Hälften är över 50.

Dimce Storm.

Eftersom medlemmarna var anställda på olika så kallade driftsenheter (adresser), kunde arbetsgivarna göra tre undantag från turordningsregeln, först in, sist ut, på varje driftsenhet. På en driftsenhet valde Stampen alternativet att plocka bort 15 procent av de som varslats från listan och kunde därför undanta fyra personer från turordningen. 

– Vips kom man åt dem som jobbat i 25-30 år. Många av medlemmarna anser att nya las är fullständigt tandlös och inte är till någon nytta när arbetsgivarna får göra på det här sättet, säger Dimce Storm.  

–  Medlemmar har uttryckt oro kring sitt fortsatta arbetsliv. De undrar hur det ska gå till att jobba till 67, när det saknas anställningstrygghet och när de tvingas lämna jobbet efter så många år i företaget - när företaget kan välja bort medarbetare utan saklig grund, säger Dimce Storm, som också är ledamot i Unionen Göteborgs regionstyrelse. 

Vill se hårdare tag mot ålderism

Dimce Storm pläderade tillsammans med en annan styrelseledamot i Göteborg, Roberto Bastiancich, nyligen på Unionens kongress, att förbundet behöver göra mer för att stävja den ökande åldersdiskrimineringen på arbetsmarknaden. En utveckling som går stick i stäv mot kravet att vi ska jobba allt längre upp i åldrarna. 

–  Sverige är ett av världens mest åldersdiskriminerande länder, visar forskning. Ålderism är ett stort samhällsproblem och det kommer att komma fler exempel som Stampen framöver. Unionen kan och ska göra mer i denna fråga. Jag vägrar tro att vi inte kan göra mer, säger Roberto Bastiancich. 

Både han och Dimce Storm menar att undantagen i turordningsregeln kommer att fortsätta utnyttjas för att missgynna framför allt äldre, men även andra utsatta grupper.  De befarar också att en tystnadskultur brer ut sig bland anställda. 

–  Ingen vågar stå upp för något längre. Arbetsgivaren kan göra sig av med oönskade medlemmar och behöver inte förklara sig. Detta undantag är djävulens påfund, säger Dimce Storm. 

Turordning enligt las

  • Arbetsgivare kan numer undanta tre personer från turordningen vid  nedskärning på grund av arbetsbrist. 
  • För fack och arbetsgivare som omfattas av nya huvudavtalet finns ett alternativ: 15 procent av de varslade kan undantas. Detta undantag får dock inte vara fler än 10 procent av de som arbetar på berörd driftsenhet.
  • Tidigare fick arbetsgivare med max tio anställda undanta högst två medarbetare från turordningen vid en uppsägning på grund av arbetsbrist.