Hoppa till huvudinnehåll
Söka jobb

Var beredd att prata dåliga sidor på jobbintervjun

Vilka är dina svaga sidor? Under anställningsintervjuer dyker nästan alltid den frågan upp och då gäller det att hålla tungan rätt i mun.
Johanna Rovira Publicerad 20 januari 2022, kl 06:00
Kvinna och man under arbetsintervju.
Hur ska man svara på frågan om svaga sidor under jobbintervjun? Foto: Shutterstock

Jag är lat, lömsk och lika tålmodig som en hungrig tvååring i en godisbutik. Kan man svara så på frågan om vilka som är ens sämre egenskaper? Ja, det är i alla fall bättre än att inte svara alls på frågan, som med stor säkerhet kan dyka upp under en anställningsintervju, hävdar experterna.

Rekryteringskonsulten Camilla Engström ställer alltid den frågan, om än omformulerad.

– Ingen vill ju framstå som dålig, så jag vänder på det för att inte kandidaten ska känna sig ansatt och frågar: Vilka sidor du behöver förbättra och utveckla.

Ingen förbättringspotential

Det har hänt att kandidater har svarat att de inte har några saker de behöver förbättra och då drar Camilla Engström öronen åt sig. Samma sak gäller om den jobbsökande svarar: Jag vet inte.

– Att svara att man inte har något man behöver utveckla tyder på dålig självinsikt, alla har sidor som inte är lysande. Det är ingen nackdel att ha utvecklingsbara egenskaper. Att svara: Jag vet inte, visar att man inte har förberett sig.

Frågan på väg bort?

Hon menar att alla bör förbereda sig på att frågan om negativa sidor kommer upp i någon form under en anställningsintervju, liksom frågan vilka som är ens goda sidor (som vissa kandidater kan ha ännu svårare att svara på). Men det är inte lika tvärsäkert att den dyker upp som det var tidigare. Det händer mycket inom rekrytering och intervjusammanhang nu, enligt Camilla Engström och många har plockat bort frågan om negativa sidor ur sitt frågebatteri.

– Jag vet inte om den är relevant, men jag har den kvar för om kandidaten går vidare vill jag dubbelkolla med referenterna och se om den sökande har självkännedom.

Vad är ett bra svar?

Hennes bästa tips är att man svarar ärligt – ingen egenskap är enligt henne helt diskvalificerande, man kan vrida och vända på både bra och dåliga sidor beroende på vilket jobb man söker. Otålighet till exempel, som är Camilla Engströms egen akilleshäl, kan mycket väl vändas till något bra, exempelvis att man är snabb och får saker ur händerna.

Saknar man de facto självkännedom kan man lyfta de egenskaper eller förbättringspotentialer som dök upp under sitt senaste utvecklingssamtal. Men försök att skilja mellan egenskaper och kunskaper – att man är dålig på Excel är till exempel ingen egenskap.

– Jag har aldrig studsat till över något svar på just frågan om utvecklingsbara egenskaper. Och gud så trist det vore om alla var perfekta, säger Camilla Engström.

Söka jobb

Så skriver du ett perfekt cv

Hur skriver man ett cv? Ett bra cv kan vara det som tar dig hela vägen till intervju. Det ska vara konkret, snyggt och enkelt – och tala om vad just du kan bidra med. Så här gör du för att skriva ett bra cv.
David Österberg Publicerad 14 november 2022, kl 06:00
Man intervjuar kvinna i laptop och kollar på hennes cv.
Att få till ett riktigt bra cv kan vara en god hjälp på vägen till nytt jobb. Foto: Shutterstock

Dags att söka jobb! Men vad ska ett cv innehålla? Birgitta Möller är en av Sveriges främsta cv-experter och driver företaget Cvhjälpen. Flera år i rad har hon medverkat i den internationella karriärboken ”Modernize Your Resumé: Get noticed...Get hired”.

Grunden för att bra cv är att det är snyggt att se på, enkelt att hitta i och enkelt att förstå. Det ska vara konkret, kortfattat, visa vad du har gjort och vad du är bra på.

– Erfarenhet och utbildningar ska vara i omvänd kronologisk ordning, det vill säga med de senaste överst. Utbildningarna ska vara relevanta för det jobb du söker. Har du gått många utbildningar tar du med de fem viktigaste. Resten kan du lista i din Linkedin-profil. Fråga dig också om utbildningarna fortfarande är aktuella. Den som rekryterar ska veta vad det är för utbildning, säger Birgitta Möller.

Om du inte har en Linkedin-profil är det hög tid att du skaffar dig en. Den länkar du till med en klickbar länk.

Använd konkreta exempel

Ditt cv ska vara konkret. Det innebär bland annat att du ska visa vad som skiljer dig från andra som haft motsvarande jobb. Vad har du gjort som blev bra? Vilka initiativ har du tagit på tidigare arbetsplatser?

Birgitta Möller
Birgitta Möller

– Skriv inte att du är bra på att samarbeta, arbeta självständigt eller leda projekt. Ge i stället exempel som visar att du är det. Du ska inte heller skriva subjektiva bedömningar som ”resultatorienterad” eller ”strukturerad”. Använd dig i stället av storytelling som visar dina egenskaper, säger Birgitta Möller.

Det är svårt att säga exakt hur långt ett cv ska vara, men grundregeln är att det hellre ska vara kort än långt.

– Två sidor är okej, men jag brukar säga till mina kunder att de ska tänka max en sida för att tvingas prioritera.

Presentera fakta på ett spännande sätt

Fokus i ditt cv ska ligga på vad du har gjort, vad du kan och på vilket sätt dina kunskaper kan lösa det problem som den rekryterande arbetsgivaren har.

– Håll dig till fakta men presentera dem på ett spännande sätt med konkreta exempel. Det handlar om att marknadsföra sig själv och då måste det vara intressant. Många känner att de inte vill skryta, men våga ta ut svängarna lite.

Du behöver inte skriva ett helt nytt cv för varje jobb du söker, men det kan vara smart att anpassa det en aning.

– Läs annonsen noga och se till att få med de nyckelord som finns där. Det blir särskilt viktigt när det blir vanligare att AI gör första urvalet med hjälp av nyckelord.

Använd modernt språkbruk

Om det var längesedan du började jobba är det smart att se till att ditt cv känns modernt. Använd ett snyggt typsnitt som exempelvis Calibri och ändra sådant som känns daterat.

– Ändra ”gymnasielinje” till ”gymnasieprogram”. Räkna om gamla högskolepoäng till nya. Skriv kandidatexamen i stället för fil kand. Om dina tidigare titlar har varit företagsspecifika ändrar du till mer allmänna och sökbara titlar.

Hur viktigt är ett bra cv för att bli kallad till intervju?

– Det är viktigast. På första plats kommer cv:t, på andra Linkedin och på tredje det personliga brevet. En del arbetsgivare vill inte ens ha personliga brev.

5 tips för att skriva ett bra cv

  1. Lista erfarenhet och utbildning i omvänd kronologisk ordning. Senaste först.
  2. Sålla bland utbildningarna och ta med sådana som har relevans för jobbet du söker.
  3. Var konkret. Ge exempel på vad du har gjort bra.
  4. Skriv kort. Varje stycke ska vara max tre rader långt.
  5. Håll dig till fakta men presentera dem på ett spännande sätt. Skryt lite.