
Jag är rädd att jag framställde mig lite för bra på anställningsintervjun.
– Tänk på att det inte bara är dina ord som "pratar". De som anställde dig har redan sett mycket mer av dig än vad du tror. De tyckte om varje ord mellan raderna, din utstrålning och dina försök att göra ett gott intryck. Du hade inte fått jobbet annars.
Men jag kommer inte att kunna prestera så mycket och så snabbt som de tror.
– De allra flesta människor har en "bluff-känsla" inom något område och om detta är ditt så har du en fantastisk möjlighet att ta dig ur det nu. Gör så här:
Steg 1 - Kom ihåg att du är och ska förbli en människa, inte en robot.
Steg 2 - Gör ditt allra bästa en dag i taget så kommer du i mål när du är redo att komma i mål.
Steg 3 - Var ärlig emot dig själv och hedra dina värderingar. Du är så mycket större än du tror och kan uträtta mästerverk, låt inte världen gå miste om det.
Tänk om jag inte förstår deras rutiner och oskrivna regler på en gång. De kommer att tycka att jag är trögfattad.
– Passa på att vara rookie! Man kan inte kunna något som man ännu inte har lärt sig och frågan är nybörjarens bästa vän. Använd den - utan att skämmas.
– Sträck på dig och öva på att släppa självcentreringen. Fråga vad du kan ge på din nya arbetsplats, inte vad dina nya kollegor ska tycka eller tänka om dig. Varför ville du ha det här jobbet? Vad vill du bidra med? Vem vill du vara som kollega? Vilka är dina huvudsakliga arbetsuppgifter och hur kan du lära dig så mycket som möjligt om dem? Fokusera på det, så har du inte tid att känna dig trögfattad. Kom ihåg att de valde dig bland mängder av sökande, gör ditt bästa och bekräfta för dem att de valde rätt.
Jag kommer att få tunghäfta eller säga fel saker. De tycker kanske inte om mig.
– Du kommer att säga konstiga saker ibland, precis som alla andra människor. Tricket är att bjuda på dig själv när du gör det och inte tro att varje ord som kommer ur din mun vägs på guldvåg. Får du tunghäfta - säg "Nu fick jag visst total tunghäfta" och vips så är du ur den.
– Du är inte på jobbet för att bli bedömd utan för att bidra med din kunskap, dina erfarenheter och dina egenskaper. Alla kommer förmodligen inte att tycka om dig, och det är precis som det ska vara. Fokusera på att bli respekterad för det jobb och den ansträngning du gör, inte på att bli omtyckt.
Fakta
Sofia Sivertsdotter är coach, författare och föreläsare.