Hoppa till huvudinnehåll
Socialförsäkring

Vabba eller vobba?

Det blir allt vanligare att vobba, i stället för att vabba. Men när ska man göra vad? Och vilka risker finns med att välja vobb före vab?
– Det får aldrig bli ett krav eller en förväntan att vobba i stället för att vabba, säger Lina Andersson, utredare på Unionen.
Oscar Broström Publicerad 14 april 2021, kl 13:23
Shutterstock
Allt fler väljer att vobba. Shutterstock

Sju av tio tjänstemän vobbar, det vill säga jobbar samtidigt som de har ett sjukt barn hemma. 

Det här upplevs av många som något i grunden positivt. Du slipper hamna efter med arbete samt slipper bli av med inkomst (eftersom vobb är jobb betalar självklart arbetsgivaren ut lön som vanligt, till skillnad från när du vabbar, då Försäkringskassan betalar ut ersättning). 

Men att vobba kan också medföra vissa problem. 

– Det är många som tycker att det känns som en frihet, men risken är att det känns som ett tvång eller ett krav, säger Lina Andersson, utredare på Unionen.

"Arbetsgivaren spelar en viktig roll"

I Unionens senaste undersökning kring vobb och vab, angav sex av tio att de vobbar för att de inte har någon att lämna över sitt arbete till. 

– Grundproblematiken är att det är lite för slimmade arbetsorganisationer. Många har ett jobb där det inte spelar så stor roll när du jobbar, så länge du gör ditt jobb. Då blir det så att vissa som har sjuka barn jobbar ändå, trots att de helst inte hade velat, för att slippa att jobba kväll eller helg senare. 

– Arbetsgivaren spelar en viktig roll för att se till att medarbetare känner sig trygga i att de faktiskt kan vabba. 

Läs mer: Vab och vobb ökade under pandemin

Förr var det vanligare att ta in vikarie när det uppstod frånvaro. I dag görs det mer sällan i tjänstesektorn, men arbetsgivaren måste ändå planera för en verksamhet där det inte är hundra procent närvaro. 

– Det är viktigt att arbetsgivare skapar förutsättningar för att man ska kunna vabba. Finns det rutiner för vem som avbokar möten om någon är borta? Kan man hänvisa mejl och telefonsamtal till någon? Tar någon kontakt med kunder och klienter? Finns det någon att lämna över arbete till? Om allt det här saknas är det väldigt svårt att vabba. Då måste ändå personen i fråga styra upp det faktum att de inte är där. Och det kan vara väldigt svårt och skapa stor stress, beroende på vilken sjukdom ens barn har. Det kan också vara en sådan sak som gör att du vobbar i stället för att vabba, trots att du egentligen inte vill det.

Läs mer: Allt du behöver veta om vab

Vab är en rättighet

Samma problematik kan även uppstå åt andra hållet. Att medarbetare som vabbar känner sig tvungna att boka om möten, svara på mejl och ta telefonsamtal, trots att ersättningen kommer från Försäkringskassan och inte arbetsgivaren. 

– Det gäller att hålla isär det där och vara tydlig, mot sin arbetsgivare och mot sig själv. Men det är upp till arbetsgivaren att skapa förutsättningar för att du som medarbetare kan vabba eller vobba på ett bra sätt. 

– Att vara hemma och ta hand om sitt sjuka barn är en lagstadgad rättighet som vi har. Det ska man göra när man vill och när barnet behöver det. Det är det som ska styra. 

Socialförsäkring

Vabruari är en myt - nu härjar smittorna i mars

Glöm vabruari – nu är mars den månad när flest är hemma med sjuka barn. Ända sedan pandemin har uttaget av vab-dagar varit lägre i februari än i mars. Anledningen är oklar.
David Österberg Publicerad 11 mars 2024, kl 06:00
Till vänster en flicka med termometer i munnen, till höger en snorig pojke som vårdas av sin pappa.
Vabruari är en myt. Nu är det mars som är den värsta månaden för smittor och VAB, enligt Bliwa. Foto: Colourbox/Christine Olsson/TT.

Februari brukar kallas vabruari. Anledningen är att det är den månad då uttaget av antalet vab-dagar traditionellt varit som störst. Men de senaste fyra åren har vabruari inte levt upp till sitt namn. År 2020, 2021 och 2023 var uttaget störst i mars. År 2022 var januari den värsta vab-månaden, med mars på en andraplats. Det visar en sammanställning som försäkringsbolaget Bliwa gjort.

Hur det blir i år återstår att se. Februari har i alla fall varit ovanligt lugn, enligt företagshälsan Falck som för statistik över 151 000 anställda på 440 företag. 

– Det börjar bli dags att döpa om det klassiska vabruari. Efter pandemin ser vi nya trender i sjukskrivningsmönster, där februari inte längre är den månad på året där sjukdom och vab härjar som mest, säger Maria Steneskog Nyman, chef för Falcks sjukanmälanstjänst, i ett pressmeddelande.

Handtvätt bra mot vinterkräksjuka

Vad förskjutningen av vabbandet beror på är oklart, men kan hänga ihop med andra beteendemönster efter pandemin. Vanligtvis brukar exempelvis vinterkräksjukan vara som värst i februari. Men i år har ökningen inte varit lika snabb och kraftfull som tidigare år, även om ett par av pandemiåren var ännu lugnare.

– Att vi ligger fortsatt lägre än år innan covid kan handla om ett lite annat beteendemönster som exempelvis handtvätt och att stanna hemma när man inte mår bra, säger Maria Steneskog Nyman.

8 miljoner vab-dagar per år

  • Förra året betalade Försäkringskassan ut åtta miljoner vab-dagar. Det är 600 000 dagar färre än året innan.
  • Kvinnor vabbar mer än män. År 2023 tog män ut 38,6 procent av alla utbetalade vab-dagar.
  • Det vabbas mest med tvååringar. I snitt togs det ut 10 dagar med vab per tvååring förra året. Antalet vab-dagar minskar med barnets ökande ålder.