Hoppa till huvudinnehåll
Socialförsäkring

Kommun ger bonus till jämställda föräldrar

Grästorps kommun inför en egen jämställdhetsbonus. Föräldrar som delar lika på föräldraledigheten under barnets första ett och halvt år får en extra månadslön.
Sandra Lund Publicerad 11 april 2014, kl 10:59
TT
Föräldrar anställda av Grästorp kommun, som delar lika på föräldraledigheten under barnets första ett och halvt år, får en extra månadslön. TT

- Kan vi som arbetsgivare påverka och öka incitamentet för föräldrar att dela lika är det bra. Att både föräldrar tar ansvar för sina barn ser vi som en samhällsfråga och där är föräldraledigheten central, säger Grästorp kommuns personalchef Elisabeth Funck.

Jobbar båda föräldrarna inom kommunen blir det två extra månadslöner i bonus. Det måste inte vara exakt 50/50 utan en avvikelse på fem procent är okej.

Beslutet fattades i samband med att kommunen i tisdags antog sin jämställdhetsplan. Och den kommer att omfatta barn som föds från och med första juli i år. Föräldraledigheten ska delas lika under barnets första ett och ett halvt år.

Mammor tar ut 75,2 procent

  • Förra året tog mammor ut 75,2 procent av föräldrapenningen, enligt Försäkringskassan. Fortsätter vi i den takten kommer mammor och pappor att dela lika 2040.
  • 2008 infördes jämställdhetsbonus om max 13 500 kronor till föräldrar som delar lika på föräldrapenningen. Försäkringskassan börjar räkna när den förälder som varit hemma kortast tid har tagit ut föräldrapenning i 60 dagar.
  • 2013 betaldes 260 miljoner kronor ut i jämställdhetsbonus till runt 190 000 personer.
Sandra Lund