När man nu summerat resultatet konstaterar projektledaren Åke Nordström att 49 procent av deltagarna fått arbete i minst ett halvår.
- När det gäller hur många som fått tillsvidareanställning är det svårt att få fram en exakt siffra, men vi uppskattar att det är minst 30 procent, säger han.
Syftet med projektet var att få ut fler 50-plussar i jobb och att försöka påverka arbetsgivarnas attityder och opinionen vad gäller åldersdiskriminering.
Åke Nordström tycker man lyckats bra.
- Det är klart att dagens brist på arbetskraft kan ha spelat in, men vi har fått ett mer positivt bemötande av arbetsgivarna under det sista året. Erfarenhet tycks ha blivit mer uppskattat.
En stor vinst med projektet är också att deltagarnas självkänsla vuxit, anser Åke Nordström.
- Medelarbetslösheten har varit 1,5 år och nu fick de ett ställe att gå till där de kunde visa vad de går för. De fick professionell rådgivning och personliga möten, vilket de många gånger saknat på den vanliga arbetsförmedlingen där de knappt fått möta en person. De kanske haft mejlkontakt och även om tekniken kan vara bra så kan man inte lösa allt på avstånd.
Åke Nordström, som anser att svenskarna är mest åldersfixerade inom EU, vill se en snar lag mot åldersdiskriminering.
Enligt ett EU-direktiv skulle ett förbud mot åldersdiskriminering ha varit infört senast i december 2003, men Sverige har fått uppskov flera gånger.
- När väl lagen finns där så påminner den i alla fall om att det inte är okej att åldersdiskriminera och då förändras attityderna på sikt, säger Åke Nordström.
ANITA TÄPP