Många bilar har redan sålts och nu försöker fabriken leverera dem så snabbt som möjligt. I nuläget tillverkas cirka 80 om dagen.
För att klara produktionstakten har arbetsgivaren sedan mars fått nyanställa ett 70-tal personer, däribland flera tjänstemän.
Ändå måste nu personalen jobba mycket övertid fram till semestern.
Åke Granath, ordförande i IF-Metallklubben, säger till Sveriges radio att all övertid innebär en hård belastning och att facket fått viss kritik. Men att de anställda överlag ändå visat förståelse för att bilarna måste ut på marknaden.
Det är också Carina Jacobssons, Sifklubbens vice ordförande, uppfattning.
- Övertiden berör också en del tjänstemän i produktionen. Men alla förstår att man måste dra sitt strå till stacken. Och det här är ju något som vi förhandlat med arbetsgivaren om, säger hon.
- Vi är också nöjda med den övertidsersättning som arbetsgivaren betalar.
Fabriken var helägd av Volvo fram till i november förra året, då italienska Pininfarina, som bland annat designat Ferraribilar, blev majoritetsägare med 60 procent.
På arbetsplatser med kollektivavtal får den ordinarie arbetstiden vara högst 40 timmar per vecka.
Om det finns särskilt behov får övertid tas ut med 48 timmar under fyra veckor, eller 50 timmar under en kalendermånad.
Totalt 300 timmar får med ett par undantag tas ut varav de sista 150 då, beroende på avtal, ska ha godkänts av Sifklubben eller Sif centralt.
Övertiden kan ersättas med pengar eller kompensationsledigt.
Som mest kan anställda, som fått kompensationsledighet för 75 timmars tidigare övertid under året, få arbeta 375 övertidstimmar per kalenderår.
ANITA TÄPP