Anna är 21 år gammal och pluggar på Handelshögskolan i Stockholm. Men hon är uppvuxen i Timrå där hockey är sporten som dominerar stort.
Det är alltså inte så konstigt att Anna en dag började fundera på vad som händer med spelarna den dagen spelarkarriären är över. Vad händer sedan, när år av träningar och tuffa omgångar på isen tagit ut sin rätt och kroppen tagit slut?
- De här spelarna är målmedvetna, drivna och duktiga på att kämpa i grupp. Det måste vara fantastiska erfarenheter även ute i det "vanliga" arbetslivet. Men min bild är att de efter karriären hamnar på jobb de inte riktigt trivs med, kanske för att de inte har tillräckliga betyg eftersom skolan fått stå tillbaka för hockeyn.
Så i december förra året kontaktade hon spelarfacket Sico, med en idé om hur man bäst tar tillvara hockeyspelarnas kompetens när de lägger klubban och skridskorna på hyllan.
- Det handlar så klart om utbildning, för en bra sådan kan man alltid bygga vidare på, säger Anna.
Sico nappade och det resulterade i ett försöksprojekt som körde i gång april i år. Anna ska, med spelarfacket i ryggen, agera studierådgivare till spelare som vill plugga eller har frågor om utbildning. Sedan hjälper hon dem vidare.
- Det är så vanligt att många tänker, jag vill plugga. Men att sedan verkligen sätta sig vid skolbänken, det är något helt annat. Det är här jag kommer in.
Behoven ser olika ut och Anna betonar att projektet ännu är i sin linda, mycket behöver finslipas. Men grunden är att hon utbildar spelarna i hur utbildningssystemet fungerar, ger råd om hur man läser in gymnasiebetyg eller söker till högskola och universitet. Hon samlar in gamla gymnasiebetyg och tar reda på vilken behörighet spelaren har och berättar om varför högskoleprovet kan vara bra att göra. Anna hjälper också till att ändra tentadagar så de inte krockar med matcher och ser till att killarna kan tillgodoräkna sig hockeyn som arbetslivserfarenhet.
- Elitidrott är ett yrke och ska räknas som arbetslivserfarenhet. Det kan innebära att en spelare slipper läsa ett par år på Komvux för att få rätt behörighet.
Hittills har ett 30-tal hört av sig till Anna. Det är både äldre killar med en lång spelarkarriär bakom sig och juniorer som vill veta hur de bäst klarar av gymnasiet när hockeyn tar mer tid.
Annas coachning har nått framgångar. I våras hjälpte hon fyra hockeyspelare att söka till högskolan, samtliga kom in. I höst är ansökningarna betydligt fler.
- När de kom in blev jag nästan gladare för deras skull än när det handlar om mina studier. Och nu har ryktet spridit sig, många fler har hört av sig.
Anna hjälper till helt oavlönat men hon hoppas att hockeyligan ska nappa på konceptet och förlänga projektet i två år. Då hoppas hon på att få lön för sitt jobb.
Men hur hinner du med allt, du pluggar ändå själv på heltid?
- Om jag tycker att något är roligt ser jag till att hinna med.
Tre spelarröster...
Sebastian Karlsson, 26 år, Linköping:
"Jag har länge funderat på att börja studera men jag har inte tagit tag i det. Men i våras fick jag hjälp av Anna och det har varit kanon. Utan hennes hjälp hade nog mina planer förblivit en ambition och inget annat. Hon har plockat fram betygen och hjälpte mig med att söka till högskolan. Det var åtta år sen jag satt i skolbänken, så för att få studievana läser jag bara en kurs, säkerhetsjuridik, på distans. Det är jättekul men också ovant att studera men som idrottare är jag van vid att fokusera och jobba mot ett mål. I framtiden, när hockeykarriären tagit slut, vill jag ha något att falla tillbaka på. Jag hoppas att kunna studera i större omfattning sedan."
Joakim Lundström, 28 år, Timrå IK:
"Jag har studerat tidigare till dietist men har länge varit intresserad av att plugga mer men inte tagit mig för. Man blir nog lite bekväm när man har hockeyn.
Anna tog fram mina betyg, letade fram kurser och hjälpte mig med ansökningarna till högskolan. Nu pluggar jag enstaka kurser i ekonomi och juridik på distans. Det är roligt att studera, kroppen börjar bli sliten och det är skönt att kunna fokusera på annat än hockey även om det fortfarande är drömmen att spela. Men förr eller senare måste jag ha något att falla tillbaka på. Det är trots allt få hockeyspelare som kan leva på sina inkomster efter att karriären tagit slut. "
Oskar Sundh, 25 år, HV71:
"Jag fick kontakt med Anna på Sicos Facebooksida. Hon tipsade om en aktiekurs som jag tycker verkar intressant. Men jag har ännu inte sökt eller kommit in. Anna håller nu på att ta fram mina betyg och se vad jag har för kompetens. Jag var duktig i grundskolan men det gick sämre på gymnasiet när hockeyn tog mer tid. Sista året på gymnasiet spelade jag i hockeyallsvenskan, träningarna började redan tidigt på eftermiddagarna så jag fick gå från skolan vid lunch. Tror jag hade 76 procent frånvaro.
Jag tycker fortfarande att hockey är det roligaste som finns och jag känner mig pigg i kroppen. Men jag kommer inte att kunna spela för alltid så visst finns funderingar på vad jag ska göra efter hockeykarriären. "