Hoppa till huvudinnehåll
Mångfald

Vi har adhd på jobbet!

På Instagram, Facebook samt i andra sociala medier ligger just nu hundratals selfies och arbetsplatsbilder från hela landet som stöder kampanjen #medadhdpajobbet.
Publicerad 20 oktober 2016, kl 15:49
(Skärmdump)
Här lanseras riksförbundet Attentions kampanj #medadhdpajobbet på Instagram. (Skärmdump)

Syftet med bilderna är att öka kunskapen och visa att människor med den neuropsykiatriska diagnosen finns i alla yrken.

Det är också ett sätt att avdramatisera och få bukt med fördomar, enligt Nina Norén, kommunikationssamordnare på riksförbundet Attention, som är en intresseorganisation för människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) som adhd, asperger, tourette och språkstörningar.

– Vi hoppas att det här kan ge en ökad förståelse och skapa ett öppnare klimat bland arbetsgivare och kollegor. Något som i sin tur kan underlätta vardagen på jobbet för människor med adhd. Vi får ofta höra berättelser om hur svårt det är att få det att fungera på jobbet. Men ofta finns det enkla lösningar för att det ska bli bra. Inte minst kan kollegorna vara ett stöd när de vet att en arbetskamrat har adhd. Kampanjen är en väg till att skapa en dialog och att ändra attityderna.

Hon framhåller att adhd och andra NPF inte bara behöver vara funktionsnedsättningar, det kan tvärtom också vara tillgångar, vilket Kollega uppmärksammat i en rad artiklar.

Läs mer: Adhd som funktionshöjare - inte hinder 

 ­– Det är förstås olika men många gånger är personer med adhd kreativa och har en förmåga att tänka utanför boxen. Det kan vara berikande och tillföra nya perspektiv på en arbetsplats, säger Nina Norén.

Kampanjen är också ett sätt att peppa personer med adhd att träda fram och öppet berätta. Det kan i sin tur göra att andra människor med samma diagnos blir hjälpta.

– I dag tar sig många med adhd inte ens in på arbetsmarknaden. Att se andra som lyckas kan inspirera, förklarar Nina Norén.

Kampanjen bedrivs i hela landet och Attentions 60 lokalföreningar kommer även att dela ut informationsmappar till arbetsgivare. #medadhdpajobbet pågår till den 28 oktober.

Läs mer om Ica och Ikea som båda jobbar aktivt med att få personer med funktionshinder in i arbetslivet. 

Läs mer: Jobbar aktivt med positiv särbehandling

 

Gertrud Dahlberg
[email protected]