Hoppa till huvudinnehåll
Mångfald

King registrerar sexualitet och etnicitet

Speljätten King kartlägger uppgifter om anställdas sexuella läggning och etniska bakgrund. Personalen uppmanas svara på frågor som sedan sparas i ett register, vilket kan bryta mot Personuppgiftslagen.
Linnea Andersson Publicerad 21 december 2016, kl 13:23
Jessica Gow / TT
Jessica Gow / TT

Spelbolaget King, känt för succéer som Candy Crush Saga, är minst sagt en framgångssaga. Bolaget såldes av grundarna för 50 miljarder kronor till Activision blizzard förra året, men är fortfarande delvis svenskägt.

För att ta reda på mer om sina anställda vid kontoret i Stockholm har King skickat ut ett formulär där samtliga medarbetare via sin personliga profil i det interna datasystemet ombeds fylla i uppgifter om bakgrund, etnicitet och sexuell läggning. Det skriver Aftonbladet. En uppmaning som har väckt starka känslor hos medarbetare.

– Man frågar sig själv om man ens får göra så här. Det känns oetiskt och jag undrar om det ens är lagligt enligt personuppgiftslagen. Det är väldigt märkligt att de börjar registrera sådana här uppgifter om sina anställda, säger en anställd till Aftonbladet.

King bekräftar att man skickat ut formuläret som ett led i att försöka öka mångfalden bland medarbetarna.

– Vi vill ha ett bolag som verkligen värnar om allas preferenser och bakgrund. I grund och botten är det en väldigt positiv och fin sak vi försöker investera i. Men det är svårt när man inte riktigt vet vad man ska fokusera på och förbättra där vi är svaga. Det är lätt att veta om det är en man eller kvinna. Det andra är inte lika lätt att veta men vi vill bli bättre, säger Martin Bunge-Meyer, PR-ansvarig på King.

Svaren registreras i ett system som ”vissa administratörer har tillgång till” men kommer, enligt Bunge-Meyer, inte att behandlas på individnivå och menar att det är ointressant att titta på vad en viss person har för bakgrund eller data. Han betonar även att det är frivilligt att svara på frågorna.

Enligt Personuppgiftslagen krävs det att man frivilligt lämnar sitt samtycke till att ens uppgifter behandlas. Pierre Dahlqvist, biträdande förbundsjurist på Unionen, menar dock att det är svårt att se något solklart frivilligt i relationen mellan anställd och arbetsgivare.

– Även om det finns ett samtycke är det ändå mot bakgrunden av en beroendeställning. Jag anser att det är tveksamt att efterfråga de här uppgifterna om etnicitet och sexuell läggning. Jag kan inte se något sakligt skäl att göra det, säger Pierre Dahlqvist till Aftonbladet.

Han påpekar dock att fallet måste prövas för att veta om det är frågan om ett lagbrott.

Kollega har sökt King för en kommentar.

Läs mer: "Mångfald ger bättre lönsamhet"

Linnea Andersson
[email protected]