Hoppa till huvudinnehåll
Ledarskap

Hur ska en bra chef vara?

En god lyssnare som är duktig på feedback, det är egenskaper som uppskattas hos en chef. Det tycker i alla fall några av Unionens medlemmar som fått svara på hur en bra chef ska vara.
Petra Rendik Publicerad 24 februari 2017, kl 10:16

Läs mer: Alla har en åsikt om chefen

Jimmy Hägg, kemispecialist, Ringhals kärnkraftverk, Varberg.
– En bra chef är duktig på att lyssna och ser fördelar med att medarbetare faktiskt är olika. Jag tycker också det är viktigt att chefen kan ge feedback, personligen gillar jag när återkoppling sker direkt och lite spontant.

 Sandra Salomon, VD, F1R Löneoutsourcing, Stockholm.
– En god chef är en ledare som har en god fart mot det uppsatta målet tillsammans med sina medarbetare. En bra chef är också en person som har förmågan att få sina medarbetare att vilja vara med på resan, men också har modet att agera när det är någon som inte vill vara det.

 


Henrik Nelson, designer, Veryday, Stockholm.
– En chef ska vara lyhörd och kunna visa uppskattning för det som varje individ är bra på. Samtidigt tycker jag att det ska finnas en trovärdighet, ärlighet och rakhet hos chefen för att inge ett visst mått av respekt.

 

 

Victoria Posazhennikova, projektledare, Atlas Copco, Fagersta.
– För mig ska en chef vara trygg, tro på sin personal och vara intresserad av deras utveckling. En av mina favoritchefer gav mig en svår uppgift en gång. Jag frågade vad jag gör om jag misslyckas? Han svarade” det gör ingenting, jag vill att du ska lära dig att fatta egna beslut. Gör du misstag då pratar vi igenom det och fixar till dem”.

 

Läs mer: 5 vanliga chefsmyter

#enbrachef

Oavsett om du är chef eller medarbetare vill vi veta vad en bra chef är för dig. Du kanske har exempel på när en chef utmärkt sig eller lyft dig? Och du som själv är chef - vilken typ av ledare eftersträvar du att vara? Dela med dig i sociala medier under #enbrachef.