Hoppa till huvudinnehåll
Ledarskap

3 som loggar av

Publicerad 23 maj 2016, kl 12:48
Illustration: Lindalovisa Fernqvist
Mobilfria möten gynnar kreativitet och koncentration. Illustration: Lindalovisa Fernqvist

Amelia Adamo, chefredaktör M-Magasin
”Jag kollar inte mejlen hela tiden. Och så har jag slutat fippla med mobilen och smyga in på toa och kolla mejlen när jag är med barnbarnen. Enda problemet är att allt ligger kvar – jag vet inte vilken stressfaktor som är värst.

Jag har svårt för det allmänna beteendet att hålla på med mobilen hela tiden. Och att det uppmuntras, till exempel med hashtaggar, det är idiotiskt. Det är inte bara otrevligt och oartigt att oavsett sammanhang kolla mobilen hela tiden, det är också farligt för koncentrationen.”
 


Emil Vinterhav, CTO, ÅAC Microtec
”För två månader sedan tog vi bort alla stora skärmar hemma: tv och två datorskärmar. Tv:n och datorn dominerade hela ljudmiljön. Det var stundens ingivelse. Många tycker att det är ett drastiskt drag, men vinsterna är många: vi är tillsammans mer, lägger oss och vaknar tidigare och är piggare. Vi är på bättre humör och får mer gjort.

Barnen har kvar sina smarta mobiler och min fru och jag har var sin jobb-laptop. Men vi försöker undvika att kolla mejlen hemma och jag har stängt av notiserna.”
 

Karina di Lucia, konsult personligt ledarskap
”Jag blev stressad av mobilen när jag umgicks med barn och barnbarn. Jag tog bilder på middagarna och var inte ’här och nu’ – fast jag till och med jobbar med mindfulness! Jag var ständigt uppkopplad och kollade Facebook och Instagram sent på kvällen.

Nu gör jag mer medvetna val, och använder mobilen olika beroende på hur dagen ser ut. Vid middagar har jag inte längre med mig mobilen och när jag umgås med mina tonårsbarnbarn är det också mobilfritt.

 

CAJSA HÖGBERG