Hoppa till huvudinnehåll
Jobbrelationer

5 konflikter på jobbet som gått för långt

Står du inte ut med din kollega? Du är inte ensam – här är några exempel där medarbetare rykt ihop så att hela arbetsplatsen påverkats.
Lina Björk Publicerad 15 oktober 2021, kl 09:59
Shutterstock
Vi tillbringar väldigt många timmar tillsammans med våra kollegor. Är det personer du inte står ut med kan arbetsmiljön bli ansträngd. Shutterstock

Kastade frukt på varandra

Visst är det irriterande med kollegor som alltid kommer för sent? I september blev polisen kallade till en matvarubutik på Lidingö efter att det larmats om ett bråk på arbetsplatsen. Efter en diskussion med butikens arbetsledare framkom det att kollegorna blivit osams efter att den ena av dem kommit för sent till jobbet. Bråket startade med skrik, som övergick till att de började kasta frukt och livsmedel på varandra, skrev Polisen på sin hemsida. Enligt arbetsledaren ska kollegorna inte längre få arbeta tätt inpå varandra. De har också båda anmält varandra för misshandel.

Pruttade kollegan i ansiktet

På en lunchpaus vände sig mannen på en verkstad mot sin kollega och lade av en riktig brakare i hans ansikte. Kollegan svarade genom att sparka honom två gånger mot axeln och ge honom ett slag mot huvudet, rapporterar Mitt i. Den pruttande mannen fick ont i huvudet och blev sjukskriven i tre veckor då han inte ville vara på arbetet. Han anmälde också den sparkande kollegan för misshandel, med motiveringen att ”fisen inte var riktad mot honom”. Domen blev ringa misshandel och dagsböter.

Stal kollegans avtackningspresent

En kvinna som skulle sluta på sitt jobb på en arbetsplats i Helsingborg fick en vas som avtackningspresent. Men när hon skulle ta hem den var den plötsligt borta. När kollegorna gick tillbaka till butiken där den var köpt visade det sig att den var tillbakalämnad och att en annan kollega hade fått pengarna för returkvittot. När hon konfronterades med saken berättade hon att hon fått en impuls att lämnat tillbaka vasen som hämnd för att hon inte tyckte om sina kollegor. Men hon konstaterade också ”Där drog jag en nitlott, jag skadade mest mig själv”, enligt Kvällsposten.

Fotade rumpa i bastun

När två manliga kollegor bastade tillsammans passade den ena på att fota den andras rumpa och skickade sedan vidare bilden till en kvinnlig kollega. Det uppskattades inte av mannen vars rumpa blev allmänt känd på arbetsplatsen. Myndigheten där männen jobbade ansåg, enligt Aftonbladet, att det rörde sig om sexuella trakasserier och mannen fick löneavdrag för sitt påhitt. Till sitt försvar sade han att han endast trodde att det var han själv som syntes på bilden.

Hällde kaffe i kassaapparaten

En anställd i kafeterian på Scandlines färjor som går över Öresund ville skoja med personalen som skulle avlösa henne. Hon staplade bland annat kaffemuggar på golvet innanför serveringsdisken och hällde kaffe i myntfacken i kassaapparaten. Hennes kollegor såg dock inte det roliga i tilltaget och hon avskedades. Facket tog tvisten hela vägen till Arbetsdomstolen, men kvinnan fick inte tillbaka jobbet.

Läs mer:

5 bra saker på K med att vara tillbaka på kontoret

5 Facebookinlägg som kan ge dig sparken