Hoppa till huvudinnehåll
Jämställdhet

Årliga lönekartläggningar återinförs

Från och med nästa år blir arbetsgivare återigen skyldiga att göra årliga lönekartläggningar. Dessutom kommer fler företag än tidigare att behöva dokumentera kartläggningarna. Unionen välkomnar beslutet.
Johanna Rovira Publicerad 23 juni 2016, kl 07:25
Colourbox
Lönekartläggning är ett viktigt verktyg för att komma till rätta med lönegapet mellan kvinnor och män. Colourbox

Sedan 2008 då Alliansregeringen ändrade diskrimineringslagen behöver företag inte genomföra lönekartläggningar mer än vart tredje år. En rapport från Unionen förra året visade att arbetsgivare blivit sämre på att genomföra kartläggningar efter lagändringen, en tredjedel av företagen hade inte gjort någon lönekartläggning alls under de senaste tre åren.

Stefan Löfvén lovade under valrörelsen att återinföra årliga lönekartläggningar. På tisdagen sade riksdagen ja till regeringens förslag om ändringar i diskrimineringslagen. Dessutom kommer kravet på skriftlig dokumentation vid lönekartläggningen ändras till att omfatta arbetsgivare med minst tio anställda. I dag går gränsen vid 25 anställda.

Unionen har länge drivit kravet på att återinföra årliga lönekartläggningar efter som det anses vara ett viktigt verktyg för att komma till rätta med ojämställda löner.

– Jag blev superglad när jag hörde om beslutet, jag har väntat länge på det personligen. Sen blir det spännande att se vad nästa steg blir och  frågan är hur mycket krut man kommer att lägga på att lagen efterlevs, säger Theres Sysimetsä, styrelseledamot i Unionen.

– Vi behöver titta på olika sätt att verkställa lagen och här ligger det ett tungt ansvar på alla arbetsmarknadens parter.

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]