Hoppa till huvudinnehåll
Fackligt

Tufft jobba fackligt i bemanningsbranschen

I början av sommaren fick Tashmina Berdini pris för sitt arbete med att få igång en facklig verksamhet på Academic Work Consulting. I dag är risken stor att klubben hon var med att starta läggs ned.
Niklas Hallstedt Publicerad 4 september 2017, kl 10:42
Amadeusfoto
Tashmina Berdini lyfter fram flera saker som gör fackligt arbete i bemanningsföretag mer komplicerat än i andra typer av företag. Amadeusfoto

När halva klubbstyrelsen försvinner från en dag till en annan eftersom de har blivit rekryterade till kundföretag där de haft uppdrag blir det svårt att bedriva fackligt arbete. Med en annan arbetsgivare kan de inte längre företräda konsulterna på Academic Work. Det här är den bistra verkligheten i bemanningsbranschen.

Tashmina Berdini vet. Så sent som i juni prisades hon som Årets uppstickare av Unionen, ett pris som ges till en person som har nått framgång i en facklig fråga på kort tid. Då hade det gått drygt fyra månader sedan Unionenklubben på Academic Work Consulting hade sitt första möte. Vid varje möte därefter har styrelsen haft en stående agenda med fyllnadsval och nyval på grund av den stora ruljangsen.

Läs mer: De är årets jobbhjältar

I dag är de bara två kvar i styrelsen. Och snart står Tasmina Berdini ensam kvar eftersom den siste av hennes fackliga kollegor har blivit överrekryterad.

– Vårt arbete blir väldigt ostadigt och det blir svårt att skapa långsiktiga relationer med våra medlemmar och arbetsgivaren när vi hela tiden tappar viktiga personer. De vill ju kunna stanna kvar och bidra, men det fungerar inte så. Jag har kunnat ägna mer tid åt det fackliga arbetet än de andra i styrelsen eftersom jag gjorde det här under min föräldraledighet. Det var först nu i augusti jag kom tillbaka till jobbet, säger Tashmina Berdini.

Samtidigt som det fackliga arbetet har svajat har inte heller samspelet med arbetsgivaren varit smärtfritt, delvis på grund av att det är ovana roller för båda parter.

– I grund och botten är facklig verksamhet bra för arbetsgivaren. De får någon att förhandla med och fråga om råd, det stärker dem också. Men för att det ska fungera måste det finnas ett förtroende för det fackliga arbetet. Arbetsgivaren är inte en fiende, utan en samarbetspartner, med den andan gick vi in i det fackliga arbetet, säger Tashmina Berdini.

Hon lyfter fram flera saker som gör fackligt arbete i bemanningsföretag mer komplicerat än i andra typer av företag: Konsulterna kan när som helst anställas av de företag där de utför sina uppdrag, det är svårt att hålla kontakten med alla medlemmar eftersom de är ute på en mängd olika företag och det kan vara besvärligt att jobba fackligt när man sitter ute hos en kund. Då måste man be om ledigt för det fackliga arbetet först hos kunden och sedan få den godkänd av arbetsgivaren.

– Det går helt enkelt inte att bedriva facklig verksamhet och vara konsult samtidigt, konstaterar Tashmina Berdini.

En möjlig lösning återfinns på bemanningsföretaget Manpower. Där arbetar Yvonne Ingle och ytterligare två kollegor med sina fackliga uppdrag på heltid.

– Man måste arbeta heltid med det fackliga. Man kan inte klona sig och göra det samtidigt som man är uthyrd. Kunden som man är uthyrd tilltycker ju att man är där för att sköta sitt uppdrag, inget annat, säger Yvonne Ingle.

– Vår uppfattning är att om man vill ha ett kvalitativt fackligt arbete och ha en bra dialog med arbetsgivaren och sköta mbl-förhandlingar och allt annat som fackligt arbete innebär, så måste man göra det på heltid i vår bransch.

Enligt Yvonne Ingle är det här också ett krav man har lyft till förbundsnivå. Hon utesluter inte att det kan bli avtalskrav i framtiden.

Tashmina Berdini på Academic Work Consulting kan inte vänta tills nästa avtalsrörelse.

– Vi kommer att kalla till ett medlemsmöte i september och informera medlemmarna om situationen, att om det inte finns någon som vill ta på sig styrelseuppdrag måste vi stänga ner klubbverksamheten, säger hon.

– Det är viktigt att det finns en motpart till arbetsgivaren, annars har vi ingen röst och det blir svårt att påverka anställningsvillkoren till det bättre för våra ambulerande konsulter.

Niklas Hallstedt