Annons
Annons

Dags att se över arbetstagares försäkringar och skydd!

Publicerad 5 maj 2015, kl 10:46

Varför ska det ta så lång tid att avveckla arbetsförmedlingens Fas-program? Ett program för arbetslösa som inte är effektivt eller lönsamt för någon men ett program som "gör det lätt" för arbetsförmedlingen som bara behöver slussa vidare de inskrivna.

Enligt publikt.se har Fas3 kostat över 5 miljarder kronor. Människor som kommer allt längre ifrån arbetsmarknaden. Fas3 är vare sig utvecklande eller stärkande för dessa människor, offentlig utbildning tillåts inte. Det handlar bara om att sitta av tiden eller i bästa fall sortera inlämnade föremål i en andrahandsbutik.

Många borde vara sjukskrivna istället! Vad spelar det för roll om de är sjukskrivna eller plågas i Fas3 för politikerna? Är det något slags inflationsdämpande enligt den s k Nairu-teorin som ligger bakom? Dessutom kostar det med att plåga dessa människor i och med all administration för handläggare inom Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan samt den feta ersättningen till anordnarna eller rättare sagt fångvaktarna för det är precis vad det är.

Det är dags att den nya regeringen som står för frihet och kunska tar och läser sociologen Roland Paulssens böcker, Karl Marx, Castell, Emile Durkheim så kanske Ni börjar förstå. Även nättidningar som Dagens Arena mfl kan rekommenderas.

Det är dags att vakna! Sluta att plåga människor som redan haft otur i livet!

Allianspartierna och SD är rena skämtet och har orsakat enormt lidande och till och med dödsfall i Sverige! Det är dags att se över arbetstagares försäkringar och skydd. Den som har arbete idag kan vara arbetslös eller bli sjuk i morgon!
//Elsa

 • Läs även...

  Arbetstränade efter tumör – går miste om a-kassa

  Arbetsträning i stället för sjukskrivning gör att Karin går miste om halva a-kassan. Nu får hon hjälp av facket att övertyga a-kassan att ompröva beslutet som hon menar straffar henne för att ha drabbats av en hjärntumör.

 • Läs även...

  Sjukskriven fick rätt mot Försäkringskassan

  En ingenjör som var sjukskriven på grund av stress, jobbade få timmar vissa dagar och fler andra, beroende på hur han mådde. Det var inte okej enligt Försäkringskassan som nekade honom sjukpenning, men nu har fått backa.

 • Läs även...

  Unionen vill se enklare regler för sjukskrivna

  Att jobba fler timmar ena dagen och färre andra dagar kan vara ett bra sätt att komma tillbaka efter en sjukskrivning. Men det kan också innebära indragen sjukpenning på grund av Försäkringskassans regler. Något Unionen vill ändra på.

 • Läs även...

  Få tar ut all a-kassa

  Förra året var det bara 19 000 personer som gjorde slut på sina ersättningsdagar från a-kassan. Det visar ny statistisk från Sveriges a-kassor. Sammanlagt var det 232 000 personer som fick ersättning 2018.