Hoppa till huvudinnehåll
Arbetstid

Därför ska du anställa en pendlare

Tror du att det är en nackdel att ha medarbetare som bor på annan ort? Tänk om! Här är 7 skäl till varför varje chef borde be personalen att pendla.
Linnea Andersson Publicerad 12 oktober 2017, kl 21:26
Colourbox.com
Colourbox.com

Kommer förberedd

Oavsett om pendlaren i fråga tar sig till jobbet med bil, buss eller tåg så innebär transporten tid som den som bor nära jobbet ofta inte har. På bussen och tåget finns kanske till och med möjlighet att sätta på datorn eller att gå igenom mejlen i mobilen. Men även bilisten kan starta arbetsdagen och få igång jobbhjärnan redan i kärran. En pendlare är därför ofta förberedd på morgonmötet.

Läs mer: 7 saker som alla pendlare känner igen sig i

Jobbar längre dagar

Vare sig man vill eller inte blir ens dagar ofta extra långa som pendlare. Man är ju så illa tvungen att lägga tid på att ta sig till och från jobbet. Det är därför inte ovanligt att din resande medarbetare jobbar fler timmar än den som har cykel- eller gångavstånd till jobbet.

Läs mer: Att pendla är att dö en smula

Är effektiv

Eftersom passageraren alltid har en tid att passa sitter han eller hon sällan och maskar eller skjuter upp sina arbetsuppgifter tills eftermiddagen övergår i kväll. Precis som alla andra vill pendlaren hem och ser därför till att få jobbet gjort innan det är dags att kila till bussen.

Pigg och utsövd

Trots att pendlaren i regel har tidigare morgnar än andra har denne – förutsatt att hen inte kör bil – tid för en tupplur både till och från jobbet. När tiden inte läggs på att jobba.

Kommer i tid

Tro det eller ej men den ständiga oron över inställda turer eller trafikköer gör att pendlaren nästan alltid kommer i tid och till och med tidigt till kontoret. Resenären räknar aldrig med att tåget går som just tåget …

Kör igång direkt

Pendlaren har, som sagt, redan fått igång hjärnan i arbetsläge. Utöver det förspills inte första halvtimmen på jobbet med att hämta kaffe – det har pendlaren redan druckit på bussen.

Stressar inte upp sig

En jobbresa med ett inställt flyg, ett tåg som står stilla eller en buss som lyser med sin frånvaro är inget som hetsar upp en van pendlare. Det är vardag.

Linnea Andersson
Linnea Andersson
[email protected]