Hoppa till huvudinnehåll
Arbetsrätt

Var inte välkommen efter bråk med chefen

Efter ett bråk med chefen uppmanades medlemmen att lämna arbetsplatsen och ”gå till sitt jävla fack” Han tyckte att hon sade upp sig själv när hon följde rådet. Unionen är av en annan uppfattning och stämmer nu arbetsgivaren på 350 000 kronor.
Lina Björk Publicerad 15 februari 2018, kl 09:52
Colourbox.com
Restaurangbiträdet var inte välkommen tillbaka till jobbet efter att hon frågat sin chef efter sina lönespecifikationer. (Personen på bilden har ingenting med händelsen att göra) Colourbox.com

I oktober började restaurangbiträdet diskutera med sin chef varför hon inte hade fått några lönespecifikationer de senaste månaderna. Situationen eskalerade hastigt och chefen skrek bland annat att hon ”kunde gå till sitt jävla fack” om hon var missnöjd med någonting i anställningen. Därefter ombads hon att lämna arbetsplatsen, vilket hon också gjorde.

Kort efter händelsen skickade hon ett sms till sin chef där hon klargjorde att hon inte sagt upp sig, varken muntligt eller skriftligt utan ombetts att lämna restaurangen.
Chefen svarade: ”Du har fem minuter på dig att återgå i tjänst eller så tar du själv konsekvenserna av ditt agerande”.
Restaurangbiträdet var inte på plats efter fem minuter och bads därför att lämna tillbaka passerkort och nycklar.

När Unionens ombudsman förhandlade med chefen höll det hela dock på att ta en oväntad vändning. De kom överens om att kvinnan skulle få tillbaka sin tjänst, men när hon ringde upp chefen för att få det bekräftat uppstod ett nytt bråk och hon sades upp igen. 

Nu stämmer Unionen företaget på sammanlagt 350 000 kronor för felaktigt avskedande.