Hoppa till huvudinnehåll
Arbetsrätt

Unionen stämmer Klarna för brott mot mbl

Unionen och Klarna har inte kommit överens i tvisteförhandlingarna om brott mot mbl. Nu kommer Unionen stämma Klarna i domstol.
Oscar Broström Publicerad 10 oktober 2022, kl 11:10
Martin Wästfelt på Unionen och bild på Klarnas huvudkontor.
Tvisteförhandlingarna mellan Unionen och Klarna avslutades i oenighet. Nu är nästa steg i processen att Unionen stämmer banken i domstol. Foto: Unionen och Claudio Bresciani/TT

Förhandlingarna mellan Unionen och Klarna har nått vägs ände. Under måndagen meddelar Unionen att förhandlingarna är avslutade i oenighet.

– Unionens ambition har hela tiden varit att komma överens med Klarna, men vi har inte lyckats. Vi har olika uppfattningar om hur de uppfyllt förhandlings- och informationsskyldigheten i medbestämmandelagen, säger Martin Wästfelt, förhandlingschef på Unionen.

Det var i maj som Klarna Bank varslade 10 procent av sin personalstyrka, som uppgår till ungefär 3 500 personer.

Varslet kom som en nyhet för Unionens fackklubb på Klarna. Att varken informera berörda fack, eller förhandla med dem, kan vara ett brott mot mbl, medbestämmandelagen.

Ärendet går till domstol

Efter varslet kallade Unionen Klarna till tvisteförhandlingar om brott mot mbl, men parterna kunde alltså inte komma överens.

– Klarna varken förhandlade eller informerade klubben om uppsägningarna. Då menar vi att det inte uppfyllt sina skyldigheter i lagen om medbestämmande, säger Martin Wästfelt.

Nästa steg i processen är att Unionen stämmer Klarna.

Kollega söker Klarna för en kommentar.

Arbetsrätt

Avskedad via sms under sjukskrivning

Mannen hade jobbat på bärgningsfirman i fyra år när han under en sjukskrivning blev avskedad via sms. Anledningen var att han föredrog den bil han brukade köra.
Publicerad 2 juni 2023, kl 13:03
Man tittar på sin smartphone och läser ett sms
När mannen varit sjukskriven ett par veckor fick han ett sms av sin arbetsgivare som talade om att han var avskedad. Foto: Shutterstock

Enligt arbetsgivaren hade mannen arbetsvägrat och misskött sin tidrapportering. Arbetsvägran rörde sig om en händelse då en kollega hade bett honom att köra en specifik bil, men mannen hade föredragit en annan och tagit den istället.  

Bolaget menar också att han misskött sin tidsredovisning och inte rapporterat in rätt antal timmar för olika uppdrag. Här har dock Unionen en annan uppfattning.

– Han har rapporterat in korrekt tid både muntligen och via den app som företaget använder för tidsredovisning, säger Sverker Wickberg, förbundsjurist på Unionen och som företräder medlemmen i tingsrätten.
 

Avskedades via sms

Bara några veckor efter att mannen blev sjukskriven avskedades han utan att bolaget gett honom en varning eller påpekat några problem. Unionen stämmer nu arbetsgivaren på sammanlagt 150 000 kronor för avskedandet, samt utebliven lön och sjuklön.