Hoppa till huvudinnehåll
Arbetsmarknad

Facken på Volvo räddade hundratals jobb i Skövde

Hundratals jobb var hotade vid Volvos motorfabrik i Skövde nu när Volvo satsar på elbilar. Men facken gick samman och lyckades övertyga företagsledningen att tillverka elmotorer vid anläggningen.
Johanna Rovira Publicerad 5 februari 2021, kl 07:50
Adam Ihse / TT
Facken (bl.a. Unionen och IF Metall) på Volvo kämpade för - och lyckades - rädda hundratals jobb på motorfabriken i Skövde. Adam Ihse / TT

Volvo satsar stort på elbilar och om fyra år ska alla nya Volvobilar ha elmotor. Av det skälet såg framtiden dyster ut för motorfabriken i Skövde, som från årsskiftet är ett helägt dotterbolag till Volvo och som tillverkar förbränningsmotorer.

Läs mer: Många får gå när Volvo rullar vidare

– Framtiden för förbränningsmotorer ser ju inte jätteljus ut. Många arbetstillfällen var hotade i förlängningen, säger Joakim Dahlin, ordförande på Unionenklubben på Powertrain engineering Sweden AB, som dotterbolaget heter numer.

Företagsledningen var ursprungligen uttalat negativ till en framtida tillverkning av elmotorer i Skövde. Men facken på företaget mobiliserade och fick med gemensamma krafter ledningen att komma på bättre tankar. I stället för en framtida nedskärning fick de anställda strax före jul beskedet att fabriken skulle få börja först montera, men senare även tillverka, elmotorer.

Läs mer: Facket kritiskt till Volvos varsel

– Ordföranden för Metalls koncernfack, Glenn Bergström, har varit väldigt drivande och jobbat stenhårt för Skövdes räkning, men det är inte så att vi andra suttit på läktaren och tittat på. Vi har tillsammans med de andra facken satt in stötar på olika fronter med Glenn som general, säger Joakim Dahlin.

Volvo cars satsar 700 miljoner på att börja tillverka elmotorer i Skövde. I dag tillverkas cirka 450 000 förbränningsmotorer i Skövde och tanken är att man ska börja tillverka elmotorer parallellt med förbränningsmotorerna om några år. År 2025 ska hälften av alla nya Volvo vara elbilar, resten ska vara hybrider (det vill säga ha både förbränningsmotor och elmotor).

Läs mer: Unionen på Volvo: Ingen fara för jobben

– En bidragande orsak till beslutet att lägga elmotortillverkningen här är också det el-labb vi har här i Skövde. Det har hjälpt oss mycket i processen att visa att vi har kompetensen för att tillverka elmotorer, säger Joakim Dahlin.

Testlabbet i Skövde

I det produktionstekniska laboratoriet på mötesplatsen Assar Industrial Innovation Arena i Skövde, genomförs simuleringar i syfte att förbereda en produktion för drivlinesystem till elfordon. Projektet finansieras av Vinnova och partners är bland andra Volvo lastvagnar och Volvo personvagnar/cars.

Johanna Rovira
[email protected]