Hoppa till huvudinnehåll
Varsel

Hälften av de varslade blir kvar på Gina Tricot

Efter förhandlingarna på klädföretaget Gina Tricot där 30 personer varslades i slutet av mars får 15 personer behålla jobbet.
Sofia Broomé Publicerad 14 maj 2019, kl 14:36
Hasse Holmberg / TT
Förandlingarna mellan Unionen och Gina Tricot avslutades i påskas. Hasse Holmberg / TT

I slutet av mars varslades 30 personer om uppsägning på Gina Tricot. De flesta på huvudkontoret i Borås som en del i ett större sparpaket på 200 miljoner kronor till och med år 2020.

Läs mer: 200 miljoner ska sparas på Gina Tricot

Varslen följdes av intensiva förhandlingar mellan Unionen och arbetsgivaren:

– Vi hade en bra dialog med arbetsgivarna. Tillsammans gick vi igenom varenda tjänst, tittade på omplaceringsmöjligheter, sökte bland föräldraledigheter, deltider och tjänstledigheter och lyckades pussla ihop tjänster så att det inte drabbade mer än hälften av dem som varslats. Trots att det är tråkigt att 15 personer måste gå lyckades vi rädda kvar ett antal tjänster, säger Ingrid Gustafsson, Unionens ombudsman som tillsammans med två medlemmar från fackklubben deltog i förhandlingarna, som avslutades vid påsk.

Magnus Månsson, vd för Gina Tricot säger till Borås tidning att förhandlingarna med Unionen har varit smidiga och kunde genomföras snabbt, eftersom alla kom väl förberedda.

– Jag instämmer i att processen har gått smidigt och att det är bra med en snabb process vid såhär jobbiga tillfällen. Vi bokade upp otroligt mycket tid under en intensiv period vecka 14 och 15, säger Ingrid Gustafsson.

Sofia Broomé