Hoppa till huvudinnehåll
Varsel

Dålig lönsamheten tvingar Bra att varsla

Flygbolaget Bra varslar en tredjedel av sin personal om uppsägning. Anledningen är bland annat minskad efterfrågan på inrikesflygningar och ökade bränslekostnader.
Ola Rennstam Publicerad 26 april 2019, kl 16:42
Johan Nilsson/TT
Johan Nilsson/TT

Inrikesflygbolaget Bra varslar 363 av sina drygt 1 000 anställda om uppsägning på grund av dålig lönsamhet.  Varslet berör kabinpersonal, piloter, tekniker och administrativ personal - främst i Malmö, Göteborg och Stockholm. Samtliga medarbetare har informerats om bolagets planer.

– Folk är chockade, ledsna och oroade. Att något skulle hända var väntat men inte att det skulle vara så drastiskt. Det går inte att ta in det förrän det är ett faktum, säger Therese Arroyo, ordförande för kabinklubben.

Läs mer: Bra säger upp markpersonal

Varslet är en konsekvens av att flygbolagets beslut att succesivt fasa ut tio äldre jetplan fram till och med i mars 2020. I stället ska man flyga med mindre turbopropellerplan som är billigare att driva. Enligt Unionenklubben kommer företaget dock att hyra in personal som tar över jetproduktionen.

– Det är tragiskt att det blivit så här. Det är inte lätt att driva flygbolag i dag med alla yttre omständigheter. Det kräver drastiska åtgärder, men det här drabbar den enskilde jättehårt, säger Therese Arroyo.

Det är minskad efterfrågan på inrikesflygningar, kraftigt ökade bränslekostnader, svag valuta, den nya flygskatten samt ökade flygplatsavgifter som gör att Bra nu väljer att varsla en tredjedel av sin personal.
– Det är fruktansvärt tråkigt att behöva ta det här beslutet, det är inget som vi vill göra utan något som vi behöver göra för att stå starka och robusta framöver. Att det har drivits fram av externa kostnader och minskad efterfrågan gör det extra tråkigt, säger Jim Hovferberg, kommunikationsansvarig på Bra.

Beslutet innebär att linjen mellan Jönköping och Stockholm läggs ner och att antalet avgångar mellan Östersund och Stockholm minskar, detta eftersom det är de med sämst lönsamhet.

Förhandlingar kommer att ske med Unionen och övriga fackliga parter under nästa vecka.

Varsel

Runt 1 500 personer sägs upp på Spotify

Spotify säger upp runt 1 500 anställda. Omkring 240 av dem arbetar i Sverige. Nedskärningen är den andra på mindre än ett år.
David Österberg Publicerad 4 december 2023, kl 12:51
Daniel Ek, vd för Spotify.
Runt 1 500 personer sägs upp från Spotify i nya nedskärningar. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT.

Under måndagsmorgonen skickade Daniel Ek, vd för Spotify, ett meddelande till alla anställda. I det framgick att företaget tänker säga upp 17 procent av personalstyrkan. Det innebär totalt runt 1 500 personer. Omkring 240 av de svenska medarbetarna blir av med jobbet, enligt fackförbundet Sveriges Ingenjörer, som fått siffran från Spotify. Klubben på Spotify vill i nuläget inte uttala sig om detaljer.

”Vi är så klart ledsna över att många av våra kollegor påverkas av det här beslutet. Just nu är klubbens fokus att hjälpa de medlemmar som är påverkade av Spotifys nedskärningar och se till att de får det stöd de behöver”, skriver Jonas Sundberg, Unionens klubbordförande, i ett mejl till Kollega.

I brevet till de anställda skriver Daniel Ek att Spotify påverkas av det ekonomiska läget i världen: ”Den ekonomiska tillväxten har avtagit dramatiskt och kapitalet har blivit dyrare.”

Gjorde vinst på 32 miljoner euro

Enligt Spotifys kvartalsrapport för tredje kvartalet går det dock bra för företaget. Antalet premiumanvändare ökade med 16 procent och vinsten för kvartalet blev 32 miljoner euro. Men Daniel Ek anser att organisationen är ineffektiv och att för många anställda arbetar i stöttande roller och ”till och med gör arbete kring arbetet snarare än att bidra till möjligheter med verklig effekt.”

Nedskärningen är den andra i år. I januari meddelade Spotify att sex procent av personalen skulle sägas upp. Runt 100 personer fick lämna Spotify i Sverige. Den gången struntade företaget i att förhandla med och informera Unionen. Den här gången har klubben och Unionen fått information om neddragningarna i förväg, enligt Unionens presstjänst. Enligt brevet från Daniel Ek ska all berörd personal få en kalenderinbjudan till samtal under måndagen. Samtalen ska vara avklarade innan onsdag.

Spotify saknar kollektivavtal

De personer som sägs upp får, enligt företaget, i genomsnitt fem månadslöner i avgångsvederlag och två månaders karriärstöd.

Spotify saknar kollektivavtal. Under våren och början av sommaren försökte Unionen få företaget att teckna ett avtal, men Spotify drog sig ur förhandlingarna. Enligt företaget skulle ett kollektivavtal inte ge de anställda något mervärde.

Kollega söker Spotify och Unionen.