Hoppa till huvudinnehåll
Strejk

Strejk – det här gäller vid en konflikt

Vad händer om ditt fackförbund lägger ett strejkvarsel? När räknas du som strejkbrytare och vad är en sympatistrejk? Kollega reder ut dina rättigheter och skyldigheter vid strejk.
Linnea Andersson Publicerad 30 oktober 2023, kl 06:11
Man sätter upp strejkinformation.
Måste jag strejka om jag är medlem i facket? Foto: Fredrik Sandberg/TT

Strejk eller konflikt

Anledningen till att ett fackförbund tar till strejk är att man inte kommer längre via förhandlingar med arbetsgivaren. Det är en åtgärd som används för att sätta press på motparten. Facket kan varsla om strejk av tre olika anledningar:

  1. Under en avtalsrörelse när fack och arbetsgivare blir oense om innehållet i det nya kollektivavtalet. Det här är den vanligaste orsaken till strejk.
  2. Mot ett enskilt företag för att få fram kollektivavtal på en arbetsplats som saknar avtal. Det är inte kopplat till avtalsrörelsen utan kan ske när som helst.
  3. Som en sympatiåtgärd när ett annat fackförbund är i konflikt med en arbetsgivare. Facket kan också varsla om sympatiåtgärd med en egen konflikt och då utöka konflikten till andra företag.
     

Fredsplikt

Så länge det finns ett kollektivavtal kan facket inte ta till konfliktåtgärd mot ett företag. Undantaget är vid sympatistrejk.
 

Sympatistrejk

Även om du eller företaget du jobbar på inte berörs direkt av en konflikt kan du bli uttagen i strejk om ditt fackförbund tar till sympatiåtgärd med ett annat fackförbund eller utökar en egen strejk.
 

Strejkbrytare

Om du är medlem i ett fackförbund som tar till konflikt är du tvungen att strejka när förbundet kräver det. Om du vägrar riskerar du att uteslutas på grund av strejkbryteri.

Senast Unionen uteslöt strejkbrytare var efter avtalsrörelsen 2012. Unionen inledde en strejk mot arbetsgivarorganisationerna Almega Tjänsteföretagen och Medieföretagen som berörde sju företag och över 1 000 medlemmar. På två av företagen valde fem personer att jobba som vanligt. Fyra av strejkbrytarna valde att lämna förbundet frivilligt efter konflikten. Den femte medlemmen, som ville behålla sitt medlemskap, uteslöts efter ett beslut från Unionens förbundsstyrelse.

Att bli medlem på nytt är inte helt lätt. Har du en gång blivit utesluten krävs ett medgivande från förbundsstyrelsen.
 

Ersättning under strejk

Olika fack har olika stora strejkkassor och har därför råd att strejka olika länge. Under en konflikt har du som medlem i Unionen rätt till full ersättning för den lön du förlorar. 

Strejk

Avtal klart på Klarna − men inte med Unionen

Det blir ingen strejk på Klarna. Betaltjänstföretaget väljer nu att teckna kollektivavtal med flera fackförbund − men inte med Unionen.
– Det viktiga är att våra medlemmar får kollektivavtal på sin arbetsplats, säger förhandlingschef Martin Wästfelt.
Ola Rennstam Publicerad 4 november 2023, kl 10:43
Avtal och Klarna.
Klarna väljer efter påtryckning att teckna kollektivavtal, men inte med Unionen. Foto: Shutterstock, Simon Rehnström/SvD/TT

Strejken, som skulle brutit ut på Klarna på tisdag, är avblåst. Sent på fredagen accepterade parterna medlarnas bud och facken drog tillbaka de varslade stridsåtgärderna.

Överenskommelsen innebär att Klarna från och med årsskiftet kommer att vara medlemmar i BAO, Bankinstitutens arbetsgivareorganisation. Det medför att företaget omfattas av kollektivavtal mellan BAO och Finansförbundet, Sveriges Ingenjörer och Akavia. Men inte Unionen, vars klubb på företaget har varit mest drivande i frågan om att få till kollektivavtal.

Konkret innebär det att Unionenmedlemmarna på Klarna nu kommer att byta till Finansförbundet.

− Det är klart att vi gärna hade sett att Klarna hade tecknat ett avtal där vi hade varit part så medlemmarna hade kunnat vara kvar i Unionen men så här är spelets regler. Men det är inte det avtalsförslag som vi lagt fram, säger Unionens förhandlingschef Martin Wästfelt.

Unionen: Kollektivavtalet en seger

Trots att Unionen inte får kollektivavtal med Klarna ser man utgången av konflikten som en seger.

Martin Wästfelt. Foto: Jessica Gow/TT.

− Det är absolut en seger eftersom hela striden har handlat om att få till kollektivavtal. Vi har drivit frågan i många år och det är underordnat vilket avtal det handlar om. Det viktiga är att våra medlemmar på Klarna får kollektivavtal på sin arbetsplats. Och det har vi uppnått nu.

− Vi har fått ett starkt stöd för att ta den här fajten, både av medlemmar och från andra förbund. Det känns jättestort att det här är klart. Det är inte ett litet motstånd som vi har brottat ner.

Unionen har jobbat med att få till ett kollektivavtal på Klarna i närmare åtta år. Parterna har suttit vid förhandlingsbordet sedan i våras men för två veckor sedan avslutade Unionen och Sveriges Ingenjörer förhandlingarna eftersom facken ansåg att man inte kom längre. Några dagar senare lade facken ett strejkvarsel. Flera andra fackförbund anslöt och varslade om sympatistrejk.

Hur ser ni på att Klarna väljer bort Unionen?

− En arbetsgivare måste få ha en uppfattning om var de har sin tillhörighet och det finns flera avtal som kan tillämpas på Klarna. Utifrån hur de driver sin verksamhet är det inte fel med bankavtalet. Vi gör inte anspråk på att finnas på det området och då blir detta en naturlig konsekvens.

Att medlemmar måste byta fackförbund förekommer då och då. Tidigare i år bytte till exempel anställda på Forex från Finansförbundet till Unionen.

− Vi har ordnade relationer med Finansförbundet och eftersom de har avtalsrätten kommer våra medlemmar att byta dit. Det är spelets regler, säger Martin Wästfelt.

Klarna: ”Vi kommer dra nytta av avtalet”

Från Klarna, som under de senaste veckorna lyft fram åtskilliga nackdelar med kollektivavtal för bolagets räkning, hörs nu helt andra tongångar.

Jag är glad att vi träffat ett avtal som kombinerar Klarnas snabbrörlighet med den svenska modellens tydlighet. Vårt fokus i förhandlingarna har varit att säkra operativ frihet, att fortsatt kunna fatta snabba beslut och fortsätta odla vår unika och framgångsrika kultur, som tusentals medarbetare uttryckt sin uppskattning för i veckan. Jag är övertygad om att vi kommer att dra nytta av det här avtalet och att Klarna kan bidra till att göra den svenska modellen starkare från insidan,” säger Sebastian Siemiatkowski, vd på Klarna, i en skriftlig kommentar.