Vi som följer Martins blogg, Pain de Martin, har väntat länge på den. Nu är den äntligen här. Och det här är verkligen en bok för oss hemmabagare. Allt som skrivs i boken är anpassat till mitt vanliga kök hemma. Underbart!
Martin älskar surdegar och han har lärt sig genom att försöka, prova, misslyckas och försöka igen och lyckas. Allt detta bjuder han på. Totalt innehåller boken 23 väl testade recept, ljusa bröd, mellanmörka och mörka bröd och även några specialbröd.
Boken avslutas med bra bilder och förklaringar på hur man rundriver och rullar baguetter. Även vanliga frågor stillas med svar från Martin. Den här frågan gillade jag bäst:
- Hur diskar man bäst ur sina degbunkar?
Svar: Det gamla husmorsknepet att man ska diska degbunkar med kallt vatten ger jag inte mycket för. Den enda effekt jag upptäckt är att man blir kall om händerna. Mitt bästa disktips är istället att man skrapar ur bunkarna ordentligt när man tar ur degen. Då blir det inte mycket kvar att diska. Ska man baka igen behöver man överhuvudtaget inte diska bunken tycker jag.