Hoppa till huvudinnehåll
Övrigt

Persiljetabbouleh

Många förespråkar raw food som ett sätt att hålla sig ung, energisk och slank, och den här rätten passar väldigt bra för nybörjare eller den som vill testa eftersom den är så enkel att göra. Jag har bjudit på den några gånger och alla tycker att den är jättegod.
Eva Karlsson Publicerad

Raw food-inspiratören Erica Palmcrantz Aziz står bakom receptet. Läs mer om henne här.

För 3-4 personer

  • 2 dl hackad persilja
  • 6 tärnade tomater
  • 2 tärnade avokador
  • 2 finhackade rödlökar, 1,5 dl
  • 1 dl fint mixade mandlar


Dressing:

  • Juicen från 1 citron, 0,5 dl
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt


Gör så här: Blanda alla ingredienserna, blanda sedan dressingen och häll över. Låt stå en stund och dra.

Bläddra i senaste numret av våra e-tidningar

Bläddra i senaste numret av Kollega

Till Kollegas e-tidning

Bläddra i senaste Chef & Karriär

Till Chef & Karriärs e-tidning
Övrigt

Dubbel vinstchans för Kollegaredaktionen

Ett reportage om kaoset på Sveriges största arbetsplats, Arlanda. Och en illustration av en babblare som tar över allt talutrymme på jobbet. Både Kollega och systertidningen Chef & Karriär är nominerade till Fackförbundspressens priser.
Helena Ingvarsdotter Publicerad 6 maj 2024, kl 11:34
Till vänster markpersonal på Arlanda, till höger en illustration på en babblande man
Tidningen Kollega och Chef & Karriär är nominerade till två av Fackförbundspressens journalistpriser. Den första i kategorin bästa berättande text och den anda i kategorin bästa illustration. Foto: Staffan Claesson/Illustration: Mia Nilsson

Ett reportage om Sveriges största arbetsplats Arlanda kan vinna pris när Fackförbundspressens journalistpriser delas ut den 23 maj.

I texten av Kollegas reporter Johanna Rovira får vi följa människorna som fick utstå spott och slag i kaoset som uppstod på grund av vaccinationspass och krav på coronatester.

Det blev tumult när passagerarna invaderade flygplatsen hela dygn innan de skulle resa för att vara på säkra sidan. Texten ger en ökad förståelse för arbetsvillkoren för markpersonalen, som gjorde sitt bästa.

Läs reportaget här.

Kollegas systertidning Chef & Karrär, som går till Unionens drygt 100 000 chefsmedlemmar, är nominerad i kategorin bästa illustration. Illustratören Mia Nilsson har gjort en bild som visar hur en riktig storbabblare tar över allt talutrymme. Något många av oss kan känna igen.

Se illustrationen i sin helhet här.