
Köttbullar i paprikasås
(4 portioner)
Köttbullar:
- 500 gram nötfärs eller blandfärs
- 1 liten gul lök, skalad och finhackad
- Salt och peppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk rapsolja
- 1 ägg
- Smör till stekning
Paprikasås:
- 1 gul lök skalad och hackad
- 200 gram grillad paprika i marinad, avrunnen och hackad
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl vatten
- Salt och peppar
- Oregano
Blanda alla ingredienser till bullarna. Forma till lagom stora bullar och stek dem i några minuter i smör. De behöver inte vara genomstekta.
Lägg löken och paprikan med lite marinad i en större kastrull. Fräs under omrörning. Tillsätt crème fraiche, vatten, salt och peppar och låt det koka upp. Mixa såsen. Lägg i alla bullar och småkoka tills bullarna är färdiga, cirka 5 minuter. Rör i oregano. Servera med pasta, bulgur eller couscous.