God mat gör mig snäll, inleder Tareq Taylor sin kokbok och berättar att långkok, trots namnet, förmodligen är det mest tidsbesparande sättet att tillaga kött. Hemligheten är bland annat att man inte ska koka köttet under hela processen utan snarare möra det i vätska. Han sätter igång koket på kvällen och när han går upp på morgonen är det klart.
Här finns recept på många husmansklassiker som sjömansbiff, stekt inlagd sill, grillade revben och Wallenbergare med gräddsås. Taylor visar på genvägar och tipsar om hur man ska planera för att få en god middag mitt i veckan.
Boken har ett trevligt tilltal och många inspirerande bilder. Tror att jag ska överraska omgivningen med en risotto med rökt sidfläsk och champinjoner någon kväll.
Fotnot: Tareq Taylor är gourmetkrögare och driver Slottsträdgårdens Kafé i Malmö. I SVT lagar han mat utomhus i Trädgårdsonsdag (som tidigare hette Trädgårdsfredag).