Hoppa till huvudinnehåll
Övrigt

Hjälp oss surfa i sommar!

Nu tar Kollega.se semester! Men här finns läsning så att det räcker tills dess att vi är tillbaka, i mitten av augusti. Passa gärna på att surfa runt och kolla in den senaste utvecklingen av sajten - vad tycker du?
Gabriella Westberg, Linnea Andersson Publicerad 17 juli 2015, kl 09:00

Kollega.se utvecklas löpande. Ofta med små steg som kanske inte syns direkt för läsaren, ibland tar vi större steg och gör mer synbara förbättringar. Senaste nytt på sajten är bland annat:

 • Att du under varje artikel ser flödet med de senaste publicerade nyheterna. (Där kommer det att stå still tills vi kommer tillbaka från semestern.)
   
 • Att du som läsare hittar mer att läsa om det du är intresserad av, i rekommendationerna till höger. Bläddra med pilarna.
   
 • Att du kan följa Twitterflödet på hashtaggen #nyttjobb till höger om varje artikel och följa länken direkt till det utannonserade jobbet, om du ser något intressant.
   
 • Kommentarsfältet öppnar du genom att klicka på "Visa kommentarer", under artikeln. Där kan du skriva din egen kommentar och svara på någon annans.

Mejla webbredaktör Gabriella Westberg eller skriv in dina synpunkter i kommentarsfältet här nedanför.
 

TACK & GLAD SOMMAR!

Övrigt

Kollega söker reporter

Är du reporter med ett stort intresse för arbetsmiljö, arbetsrätt, lön, avtal och schysta villkor i arbetslivet? Sök jobb hos oss på Kollegaredaktionen!
Publicerad 30 mars 2023, kl 16:26
Shutterstock
Vill du skriva texter som blir till nytta i vardagen på jobbet? Shutterstock

Har du ett stort intresse för frågor som rör arbetsmiljö, arbetsrätt, lön, avtal och schysta villkor i arbetslivet? Vill du skriva såväl nyheter som mer fördjupande texter som blir till nytta för människor i vardagen på jobbet? Då ska du söka jobbet hos oss på Kollegaredaktionen!

Redaktionen består av 13 personer och jobbar både i print och digitalt med Kollega, Chef & Karriär och kollega.se. En av våra reportrar går i pension och vi letar efter hennes efterträdare.

Utgivare är Unionen, Sveriges största fackförbund med nästan 700 000 medlemmar. Medlemmarna är tjänstemän i hela den privata sektorn – från stora internationella koncerner till små familjeföretag, organisationer och föreningar. Redaktionen har en fri och självständig ställning i förbundet.

 

Vi söker dig

Vi söker dig som vill jobba med fördjupande nyheter och gräv, reportage, förklarande och tipsiga artiklar för publicering i alla våra kanaler.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper om digital publicering och spridning, såväl på webben som i sociala medier.

Tjänsten är tills vidare med tillträde i augusti.

 

Vi vill att du:

 • har journalistutbildning
 • är intresserad av och har kunskap om samhället och arbetsmarknaden
 • har flera års erfarenhet av att jobba som reporter
 • har skrivit både nyheter och större reportage
 • vet hur en rubrik, ingress och text ska vara formulerad för att bli läst
 • är van att ta hänsyn till SEO när du skriver en artikel
 • har erfarenhet av att arbeta med sociala medier, både som verktyg för uppslag och case och när det gäller att sprida material
 • är snabb och idérik, med ett starkt driv

 

Om du har jobbat med granskningar, gräv eller datajournalistik är det ett stort plus.

 

Ansökan

Ansök här senast 23 april. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen att söka redan idag!

  

Kontakt

Frågor? Hör av dig till Helena Ingvarsdotter, chefredaktör, 072-749 56 74 och David Österberg, fackligt ombud, 072-599 21 49.

Redaktionens lokaler finns på Olof Palmes gata i centrala Stockholm.

 

Vi gillar olikheter och eftersträvar mångfald i alla avseenden.