Den kvinnliga ekonomiassistenten var inhyrd av en välkänd mediekoncern och anställningen fungerade så bra att företaget ville förlänga hennes kontrakt över sommaren. De positiva tongångarna skulle dock komma att förändras – när hon berättade för sin chef att hon var gravid men att graviditeten inte skulle vara något hinder för att utföra arbetet under sommarmånaderna.
Veckan efter mötet med chefen märkte hon en förändrad attityd mot henne. Arbetsuppgifter började plockas bort och hon fick information om att hon skulle ha hand om posten, vilket inte var tillräckligt för att fylla en arbetsdag. Efter en vecka kontaktade kvinnan sin arbetsgivare och berättade om behandlingen den senaste tiden. Men i stället för att reda ut det inträffade med det inhyrande bolaget informerade arbetsgivaren henne om att hon skulle sägas upp på grund av arbetsbrist.
Enligt Unionen berodde uppsägningen inte på arbetsbrist utan på kvinnans graviditet och anser att arbetsgivaren har gjort sig skyldig till diskriminering och missgynnande. Förbundet stämmer arbetsgivaren för bland annat brott mot diskrimineringslagen och las, lagen om anställningsskydd, och kräver sammanlagt över 200 000 kronor i skadestånd.