Hoppa till huvudinnehåll
Övrigt

Rörgast

Whalström & Widstrand
Lina Björk, Lina Jonsson Publicerad 19 november 2013, kl 11:31
 Ibland saknar man karaktärer när böcker tar slut. Så har det varit med skutskepparen Gerof Davidsson på norra Öland. Vilken fantastisk gubbe. Och nu är han tillbaka, i Johan Theorins fjärde och sista bok om ön och dess gastar och spöken.

Det hela börjar med att Gerof vaknar mitt i natten av att en vettskrämd pojke bankar på hans dörr och berättar att han sett ett spökskepp. Därefter startar en rad händelser som binder samman människor från 1930-talets emigranter till dagens ungdomar.
Jag njuter av Theorins språk. Men känslan av mystik och krypningar längst ryggraden, som han är en sådan mästare på uteblir den här gången.
Övrigt

Dubbel vinstchans för Kollegaredaktionen

Ett reportage om kaoset på Sveriges största arbetsplats, Arlanda. Och en illustration av en babblare som tar över allt talutrymme på jobbet. Både Kollega och systertidningen Chef & Karriär är nominerade till Fackförbundspressens priser.
Helena Ingvarsdotter Publicerad 6 maj 2024, kl 11:34
Till vänster markpersonal på Arlanda, till höger en illustration på en babblande man
Tidningen Kollega och Chef & Karriär är nominerade till två av Fackförbundspressens journalistpriser. Den första i kategorin bästa berättande text och den anda i kategorin bästa illustration. Foto: Staffan Claesson/Illustration: Mia Nilsson

Ett reportage om Sveriges största arbetsplats Arlanda kan vinna pris när Fackförbundspressens journalistpriser delas ut den 23 maj.

I texten av Kollegas reporter Johanna Rovira får vi följa människorna som fick utstå spott och slag i kaoset som uppstod på grund av vaccinationspass och krav på coronatester.

Det blev tumult när passagerarna invaderade flygplatsen hela dygn innan de skulle resa för att vara på säkra sidan. Texten ger en ökad förståelse för arbetsvillkoren för markpersonalen, som gjorde sitt bästa.

Läs reportaget här.

Kollegas systertidning Chef & Karrär, som går till Unionens drygt 100 000 chefsmedlemmar, är nominerad i kategorin bästa illustration. Illustratören Mia Nilsson har gjort en bild som visar hur en riktig storbabblare tar över allt talutrymme. Något många av oss kan känna igen.

Se illustrationen i sin helhet här.