Hoppa till huvudinnehåll
Arkiv

Snobbar som vobbar vibbar och vubbar

Tre av fyra tjänstemän vobbar avslöjar Unionen. Det innebär att de jobbar när de är hemma för vård av barn. Nu kan Kollega avslöja att de också webbar och vibbar och vubbar.
Johanna Rovira Publicerad

Nio av tio tjänstemän webbar, inte bara när barnen är sjuka, utan också när de själva är sjuka. I synnerhet när de själva är sjuka! Otaliga lyckas själva ställa sina diagnoser genom att googla på sina symptom och vårdcentralerna översvämmas numer av tjänstemän som lider av allt från lepra till grav elefantiasis.

En av tjugo tjänstemän stannar hemma och vibbar med jämna mellanrum. Det kan bero alltifrån på att de fått onda ögat från någon på ekonomiavdelningen

eller att chefen har ett horn i sidan till vibbaren och kräver resultat -  till att okända kollegor faktiskt trakasserar tjänstemannen i fråga genom att lägga ituklippta BH:ar, gladioluslökar och andra oroväckande ting i dennes postfack.

En av tio tjänstemän vubbar. Det rör sig framförallt om fruarna till de manliga tjänstemän som webbar. När de webbande gubbarna väl fått för sig att myggbettet de har på bålen i själva verket är mjältbrand, går de nämligen in i ett komatöst tillstånd och kräver 24-timmars vård och omsorg.

En av fjorton tjänstemän vobblar. Att vissa tjänstemäns återkommande sjukskrivning/vård av sjukt barn infaller samtidigt som skyddsjakten på gädda och gös är ett allmänt problem i vissa vattenrika kommuner och ses med mindre blida ögon än till exempel välgandet (infaller vid älgjakten).

En av hundratrettiofyra tjänstemän väblar. Oavsett om de är överväblar eller underväblar så sjukskriver de sig för delta i Granlandskampanjen  - en pågående lajvkampanj som satsar på framförallt soldat- och krigslajvande men även andra typer av konfliktlajv. Läs mer på http://www.granland.se/

Bläddra i senaste numret av våra e-tidningar

Bläddra i senaste numret av Kollega

Till Kollegas e-tidning

Bläddra i senaste Chef & Karriär

Till Chef & Karriärs e-tidning
Arkiv

Sparkad Pridegeneral kräver skadestånd

I december fick festivalgeneralen för Malmö Pride sparken. Nu stämmer Unionen arbetsgivaren och kräver 150 000 kronor i skadestånd.
David Österberg Publicerad 15 april 2019, kl 15:44
Johan Nilsson/TT
Den avskedade festivalgeneralen tillbakavisar anklagelser om att ha misskött sin anställning. Johan Nilsson/TT

Föreningen Malmö Pride bildades 2015 och arrangerar den årliga Pridefestivalen i Malmö. En av grundarna, en nu 34-årig man, valdes till ordförande och året därpå blev han också general för festivalen.

Men förra året uppstod flera konflikter i föreningen. Festivalgeneralen fick bland annat kritik för att han både var ordförande för föreningen och anställd av den. Han kritiserades också för att förutom sin lön ha fått provision på intäkterna till Pridefestivalen och för att ha dålig koll på organisation och administration.

Föreningen och Malmö stad – en av festivalens största finansiärer – lät då en revisionsfirma granska hur föreningen hade skötts. Utredningen visade att styrelsen delvis misskött sitt arbete. Revisorn anmärkte bland annat på föreningens bokföring och på dess interna kontroll. 

Den sista oktober förra året höll Malmö Pride ett extra årsmöte och vid det byttes hela styrelsen ut. Då utsågs också en ny ordförande och 34-åringen fick fortsätta som festivalgeneral.

Kort därefter blev han dock avstängd från sin tjänst och i början av december fick han sparken. Styrelsen ansåg bland annat att han borde ha tecknat ett ramavtal med Malmö stad, att han brustit i sin rapportering till styrelsen och misskött organisation och administration.  

Men nu stämmer Unionen arbetsgivaren och vill att Arbetsdomstolen förklarar att avskedandet är ogiltigt. Unionen kräver också att föreningen betalar 34-åringen 150 000 kronor i skadestånd.

Enligt stämningsansökan tillbakavisar 34-åringen att han misskött sin anställning och påpekar att den gamla styrelsen inte hade några invändningar mot hur han skötte sitt arbete. Han anser också att den nya styrelsen blandar samman vad han gjort som ordförande med vad han gjort som anställd och att den främst fokuserar på saker som hänt innan den nya styrelsen tillträdde.