Hoppa till huvudinnehåll
Mångfald

Succé för Unionen på årets Pride

Den bästa Pridefestivalen någonsin för Unionen. Stor och uppsluppen uppslutning i paraden och bra tillströmning av besökare i tältet där det bland annat informerades om a-kassa och arbetsrättsliga frågor. Och dessutom ett ökat intresse för Unionens mångfaldspris som delades ut under veckan.
Publicerad 8 augusti 2017, kl 10:41
Mikael Lund/Unionen
Unionens flak med texten "För ett öppet arbetsliv" på årets Pridefestival. Mikael Lund/Unionen

Magnus Lindner, projektledare på Unionen är mer än nöjd med Stockholm Pride som nyligen avslutades.

– Det var den bästa Pride någonsin. Det var med en positiv energi som vi packade ihop Pridetältet på söndagen, säger han.

Magnus Lindner har inte några exakta siffror över antalet besökare men är övertygad om att det var betydligt fler människor än tidigare som sökte sig till Unionens tält.

Läs mer: De vann Unionens mångfaldspris

– Vi hade ett fotobås där människor kunde fotografera sig under temat ”öppet arbetsliv”. I år togs 2 000 foton vilket är en markant ökning jämfört med förra året. Det var en bra stämning med glada tillrop. Och paraden under lördagen var magisk för Unionens del. Vi hade ett flak med DJ och fick en otrolig uppslutning. Det var över 500 personer som gjorde följe med Unionen i paraden, säger Magnus Lindner.

Nästa år i augusti kommer både Stockholm och Göteborg vara värdar för den årliga festivalen Europride som varje år hålls i någon ny europeisk stad.

– Vi har inte gjort någon detaljerad planering inför Europride 2018 än, men vi kommer att satsa på att även det ska bli ett energigivande och engagerande deltagande från vår sida. Vi ska även knyta an till frågor som berör europeiskt arbetsliv, säger Magnus Lindner.

Gertrud Dahlberg
[email protected]
 

Pridefakta

Stockholm Pride är Nordens största Pridefestival sedan 1998 och arbetar för att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen.

Priderörelsen syns främst i form av pridefestivaler. Pride firas av hbtq-rörelsen i många stora städer i världen. I Europa arrangeras Europride i olika städer varej år.

Stockholm har tidigare varit värd för Europride 1998 och 2008.