Hoppa till huvudinnehåll
Ledare

Gör din röst hörd!

I dessa tuffa tider har facket mycket stor betydelse. Till exempel genom att teckna kollektivavtal om korttidspermitteringar för att rädda företag och jobb. Och för att hålla emot när näringslivet håller omotiverat hårt i lönepengarna.
Helena Ingvarsdotter Publicerad 28 oktober 2020, kl 11:18
Christopher Hunt
Helena Ingvarsdotter, chefredaktör och ansvarig utgivare. Christopher Hunt

För hundra år sedan bildades det första av de fackförbund som i dag är Unionen. Då som nu var en av de främsta uppgift­erna att kämpa för rimliga löner. Detta ställs på sin spets i tuffa pandemitider, och gör det tydligt att ensam inte är stark. För med kniven mot strupen är det svårt att som enskild anställd hålla emot om arbetsgivaren kräver att du ska gå ner i lön.

Det visar också den opinionsundersökning vi har gjort – många kan tänka sig tillfälliga lösningar. Men att sänka lönen, eller avstå löneökningar, är aldrig rätt väg. För tänk e­fter - inte erbjuder arbetsgivaren automatiskt högre lön när tiderna är goda?

Läs mer: Många beredda avstå löneökningar tillfälligt

I förhandlingarna inför korttidsavtalen ville facket att företagen skulle passa på att kompetensutveckla sin korttidspermitterade personal, men det har bara blivit verklighet för en fjärdedel.

Läs mer: 3 av 4 utbildas inte

I nya numret av Kollega hittar du även tips på vett och etikett för videomöten och om hur du kan enkelt kan höja nivån på dina hemarbetesluncher. Och mycket mer.

Till slut vill jag tipsa dig om Kollegas nya debattsida på webben. Att öppna för medlemmarnas åsikter är viktigt för oss som fackförbundstidning – vi vill att du ska komma till tals om det som rör din vardag i jobbet eller arbetslivet i stort.

Välkommen att göra din röst hörd!

Ledare

Bli en bättre chef i tv-soffan

Ledarskapskurser i all ära men ibland dyker kunskap och inspiration för oss chefer upp på betydligt mer otippade ställen - som i tv-soffan till exempel.
Helena Ingvarsdotter Publicerad 23 februari 2023, kl 06:00
Helena Ingvarsdotter.
Helena Ingvarsdotter, chefredaktör och ansvarig utgivare för Chef & Karriär samt Kollega. Foto: Klas Sjöberg

Under en ledig dag när jag streamar populärkultur i tv-soffan blir jag påmind: ledarskap handlar ofta om att hålla styr på sin egen otålighet. 

Jag ser dokumentären där Tensta gospelkör åker på inspirationsresa till Chicago. De sjunger otroligt bra. Men det gnisslar kring körledaren. Han önskar att alla i gruppen ska känna stark inspiration liksom han själv och i sin iver glömmer han att alla inte är i samma läge, att behoven och förutsättningarna skiftar. Missnöje, sorg och konflikter uppstår. 

Vi kan aldrig ”baxa” någon dit den inte är redo att gå

Jämt och ständigt går vi chefer på den niten. Vi vet egentligen att förändring tar tid. Vi kan –och ska – ge förutsättningar, jobba med öppenhet och tillit, låta ramar och förväntningar bli tydliga. Men vi kan aldrig ”baxa” någon dit den inte är redo att gå. 

Ett bra tips är då är att zappa med fjärrkontrollen till serien The crown. För där säger Elizabeth II: To do nothing is often the best course of action (att inte göra något är ofta det bästa tillvägagångssättet). Jag har ingen aning om ifall drottningen av England någonsin sa så i verkligen – men ett gott råd är det!