Hoppa till huvudinnehåll
Karriär

”Min mentor var som ett skyddande paraply”

Mitt Livs Chans är Sveriges största mentorprogram för arbetssökande akademiker med utländsk bakgrund. För Sakera Ahmed från Bangladesh gav mötena med mentorn henne bättre självförtroende på det första svenska jobbet.
Elisabeth Brising Publicerad 11 augusti 2022, kl 14:11
Närbild på Sakera Ahmed och Christina Bergman
"Christina sa att jag var för hård mot mig själv och påminde om att de redan vet att jag lärt mig svenska snabbt", säger Sakera Ahmed (tv) om sin mentor Christina Bergman (th). Foto: Privat/Deloitte

Sakera Ahmed från Bangladesh har läst en master i ekonomi på Stockholms universitet och jobbat åtta år som kreditanalytiker på en bank i hemlandet. Ändå var det svårt att hitta jobb efter examen.

Jag sökte många tjänster och gick på intervjuer. Men jag hade svårt att få en bild av arbetsmarknaden och lyckades inte på intervjuerna.

Som arbetslös sökte hon mentorprogrammet Mitt Livs Chans där akademiker med utländsk bakgrund får coaching av en person i samma bransch med liknande utbildning som är väletablerad på den svenska arbetsmarknaden.

Jag tänkte att det är ett bra sätt att nätverka och träffa någon inom samma intresseområde.

Nervöst börja nytt jobb på svenska

Kort därefter fick Sakera Ahmed jobb som redovisningskonsult på Klara Consulting. Hon kände sig nervös för att börja arbeta med svenska som arbetsspråk och mötena med mentorn blev ett viktigt stöd i början.

– Pratar man med en positiv människa får man energi själv. Min mentor Christina var som ett skyddande paraply. Jag var så osäker första veckan på jobbet på hur det skulle gå med svenskan. Christina sa att jag var för hård mot mig själv och påminde om att de redan vet att jag lärt mig svenska snabbt, säger Sakera Ahmed.

Mentorn Christina Bergman jobbar som managementkonsult på Deloitte. Framförallt har hon kunnat ge grundläggande tips och förklarat hur svensk jobbkultur funkar.

Jag har jobbat länge och även varit mentor till många medarbetare. Det kändes roligt att kunna bidra till samhället med min kompetens och erfarenhet. 

Bra på att lyssna 

För att vara en bra mentor eller coach behöver man kunna lyssna in vad personen behöver hjälp med och verkligen höra vad någon säger, även mellan raderna, enligt Christina Bergman.

Coaching i sin renaste form är att ställa frågor och inte ge råd, men det tycker inte jag funkar här. Man måste ge råd också, det är en balansgång, säger hon.

Christina Bergman tror det är nyttigt att som senior fastanställd förstå hur människor upplever det att komma hit, söka jobb och börja arbeta.

 Det är mycket jag tar för självklart som för andra är okänt. Vad pratar man om vid kaffemaskinen? Vad har man för klädkod på en intervju? Hur mycket frågor kan jag ställa som nyanställd?

Hur kan näringslivet bidra till integration på arbetsmarknaden?

Jag tror att det är viktigt att ha det på agendan från ledningen, att jobba aktivt både i rekrytering och i inkluderingen av medarbetare. Man är inte klar bara för att man rekryterat.

Christina Bergman tycker program som Mitt Livs Chans ligger rätt i tiden. 

Som bolag anpassar vi oss mer och mer till en internationell miljö där alla trivs och blir sitt bästa jag. Deloitte anställer mer mångkulturellt idag eftersom att vår verksamhet är global och det är också brist på talanger i Sverige, framförallt inom it och teknik.

Mentorprogrammet Mitt Livs Chans

  • Mitt Livs Chans är ett mentorprogram för personer med utländsk bakgrund som har en eftergymnasial utbildning men saknar arbete inom sitt kompetensområde.
  • Programmet ges två gånger per år, vår och höst, och drivs av sociala företaget Mitt Liv som arbetar för ökad inkludering på arbetsmarknaden
  • Mentor och adept träffas minst fyra gånger på egen hand. Utöver det träffas alla adepter och mentorer i programmet vid tre tillfällen med olika teman, där adepterna får verktyg att hantera den svenska arbetsmarknaden och möjlighet att utöka sitt professionella kontaktnät.
  • Programmet och träffarna är digitala. Deltagare kommer från hela Sverige.
Karriär

Jobbsökarbuddy peppar dig i mål

Känns arbetssökandet motigt? Skaffa en jobbsökarkompis. Det gjorde Helena Tolf och Elisabeth de Brito efter en workshop för arbetssökande.
Publicerad 11 januari 2023, kl 16:00
Jobbsökarkompisarna Elisabeth de Brito och Helena Tolf framför en dator.
Elisabeth de Brito och Helena Tolf stöttar varandra i jobbsökandet. Foto: Fredrik Hjerling

På Linkedin hade Helena Tolf, som arbetat som Head of Category på en apotekskedja, sett ett inlägg om hur bra det var att skaffa en jobbsökarkompis, eller jobbsökarbuddy som det också kallas. Kort därefter lärde hon känna Elisabeth de Brito med ett förflutet som marknadsansvarig på ett stort byggbolag. Då kom hon att tänka på inlägget.

– Jag kände direkt att nu har jag hittat min jobbsökarkompis, säger Helena Tolf.

Elisabeth de Brito kände likadant och innan de skildes åt bytte de kontaktuppgifter.

Vi peppar ihop och växeldrar varandra i upp- och nedgångar. Det är toppen!

De bestämde att träffas ett par dagar i veckan på TRR:s kontor som båda har tillgång till.

– Vi börjar varje vecka med att sammanfatta vad som hänt och berätta vad vi har på gång. Sen jobbar vi med att leta annonser och uppdrag, skriva ansökningar och slipa på våra cv:n. Efter det lunchar vi ihop. Mellan träffarna hörs vi på telefon eller messar varandra.

Vara social viktigt när man är mellan jobb

Helena Tolf betonar hur viktig den sociala biten är när man befinner sig mellan jobb, att bara komma hemifrån, ha rutiner och träffa andra.

– Att vara mellan jobb är som att ha jobbsökarmotorn på 24/7. Känslomässigt är det en liten berg-och-dalbana och det förstår bara den som själv befinner sig där. Därför är det så bra med en jobbsökarkompis. Vi peppar ihop och växeldrar varandra i upp- och nedgångar. Det är toppen!

Helena Tolf och Elisabeth de Brito söker olika slags tjänster men tror att man kan vara jobbsökarkompisar även om man söker samma tjänst.

– Man måste se det från den positiva sidan. Att hjälpas åt och glädjas med varandra. Du får ju ett stort nätverk, för man vet aldrig var man hamnar i framtiden, resonerar Helena tolf.

Men vad händer den dagen någon av er hittar ett arbete?

– Jag kommer vara jätteglad om Elisabeth hittar ett arbete men samtidigt blir det tomt att förlora sitt bollplank.

Elisabeth de Brito håller med.

– Ja det kommer att vara dubbla känslor. Men vi kommer självklart att hålla kontakten.

Två kvinnor som skrattar och dricker kaffe ihop.
Paula Torberntsson och Sara Håff matchade ihop jobbsökarkompisar via sin podd "Hjälp jag är mellan jobb". Foto: Privat

Podd om jobbsökarbuddy

Paula Torberntssons och Sara Håff, personalansvarig respektive hälsocoach, har tidigare varit jobbsökarbuddies. De blev båda arbetslösa, en på grund av omorganisation den andra på grund av Coronapandemin.

Bristen på information om hur det är att vara mellan jobb gav Paula Torberntsson idén att starta podden ”Hjälp jag är mellan jobb”. I podden delar hon bland annat med sig av sin egen resa som arbetssökande.

– Jag bjöd in Sara till avsnitt 6 som handlade om fördelarna med en jobbsökarbuddy. I det avsnittet bad vi också poddens arbetssökande lyssnare att mejla in sina uppgifter så att även de fick en jobbsökarbuddy. Matchningen gjorde vi genom att de fick svara på ett antal värdebaserade frågor.

Paula Torberntsson berättar att de fick runt 40 anmälda deltagare som lärde känna varandra via zoom-möten.

I dag har både Paula och Sara hittat nya arbeten och podden produceras inte längre, men de välkomnar nya arbetssökande att höra av sig.

– Den som är intresserad och vill ta över stafettpinnen med podd och matchningar får gärna kontakta mig via Linkedin, säger Paula Torberntsson.

Katarina Markiewicz

Så skaffar du en jobbsökarkompis

Paula Torberntssons tips:

1. Efterlys på Linkedin. Skriv helt enkelt ”Jag är mellan jobb och söker en sparringpartner”.

2. Kolla på Facebook, där olika yrkeskategorier annonserar ut lediga jobb i så kallade grupper, och efterlys där.