Hoppa till huvudinnehåll
Arbetstid

Fyradagarsvecka för anställda på väskföretag

Väskföretaget Sandqvist har hakat på reformen som rönt stor framgång i flera länder i världen – fyradagarsvecka.
Johanna Rovira Publicerad 23 mars 2023, kl 06:00
Jonatan Lund Palmén på väskföretaget Sandqvist arbetar fyradagarsvecka. Sitter bland upphängda väskor.
För Jonatan Lund Palmén, produktionsledare i marknadsteamet på Sandqvist, var beskedet om arbetstidsförkortningen välkommet. "Modigt av företaget att införa detta", säger han. Foto: Åke Ericson.

Belgien har gjort det, Island likaså, och i flera engelskspråkiga länder – bland annat Storbritannien, USA och Australien – har anställda testat att jobba fyra dagar med bibehållen lön.  

I Spanien kompenserar regeringen företag inom industrisektorn som anammar kortare arbetsvecka, trots att pilotprojekt har visat att fyradagarsvecka är lönsamt. Det största försöket som inkluderade runt 3 000 britter visar till exempel att intäkterna ökade med 35 procent under försöksperioden i snitt jämfört med samma period förra året.

Redan gjort arbetstidsförkortning

På väskföretaget Sandqvist väntar man inte på att svenska arbetsmarknaden ska få tummen ur. Där infördes arbetstidsförkortning redan sista  februari och de 30 anställda får välja mellan att jobba fyra dagar i veckan eller sextimmarsdagar fem dagar i veckan, med bibehållen lön.

  Det är ju väl känt att medarbetare som mår bra, presterar bra.

Caroline Lind.

Det säger Caroline Lind, vd på Sandqvist som är den som tog initiativ till arbetstidsförkortningen på företaget och presenterade konceptet för bolagsstyrelsen. Både styrelsen och personalen tog emot förslaget med öppna armar och hela företaget har gått en utbildning i hur man frigör tid och jobbar mer effektivt.

  Jag har läst en del om fyradagarsvecka och tyckte det skulle vara spännande att testa hos oss. Vi vill vara ett hållbart och ansvarstagande företag och att kunna erbjuda medarbetarna mer tid att leva livet stämmer väl överens med våra värderingar, tillägger hon..

För Jonatan Lund Palmén, produktionsledare i marknadsteamet på Sandqvist, var beskedet om arbetstidsförkortningen välkommet. Han har tre barn under två och ett halvt och kommer att tillbringa sin första lediga dag nu på fredag med familjen.

 Det är modigt av företaget att införa detta och eftersom ledningen tror starkt på det så är alla inställda på att det ska gå att genomföra. Till en början kommer vi säkert att behöva jobba på att få det att fungera, men efter en övergångsperiod kommer det förhoppningsvis bli det nya normala, säger han.

Fyradagarsvecka utvärderas löpande

30-timmarsveckan ska testas i ett halvår och utvärderas under resans gång. Caroline Lind är dock övertygad om att försöket kommer permanentas.

  Jag tror vi kommer att se att engagemanget ökat ytterligare om sex månader och att produktiviteten och servicen till våra kunder kommer att samma som tidigare, om inte bättre, säger hon.  

Jonatan Lund Palmén. Foto: Åke Ericson.

Även Jonatan Lund Palmén är säker på att försöket kommer att falla väl ut och att han bara behöver jobba fyra dagar i veckan framöver.

 Just nu hoppas jag fyradagarsveckan kan ge mig bättre balans i livet, Men målet med den lediga dagen är att det ska vara min egen dag, då jag får en paus på egen hand, kan återhämta mig och göra saker jag mår bra av.  

 Jag hoppas fler företag vågar testa detta. Det tyder ju på att det fungerar så det är bara att tuta och köra, säger Jonatan Lund.

4 Day week Global

  • Den ideella organisationen 4 Day Week Global, som samarbetar med forskare på olika universitet runt om i världen, ligger bakom flera försökstudier runt om i världen som bland annat visar att:  
  • 78 procent av alla anställda på företag med fyradagarsvecka är lyckligare och mindre stressade
  • 63 procent av alla företag upplevde att det var lättare att rekrytera talanger
  • 91 procent av företagen i den största studien (den brittiska) tänker fortsätta med fyradagarsvecka. Bara fyra procent tänker definitivt återgå till femdagarsvecka.
  • Organisationen planerar genomföra försöksprojekt i olika länder varje kvartal. Företag som är intresserade av att delta är välkomna att höra av sig om kommande studier.
Arbetstid

Nej till nattjobb på Spotify - avtal närmare

Arbetsmiljöverket säger nej till nattarbete på Spotify. Ska företagets anställda fortsätta jobba natt utan att bryta mot lagen återstår bara att teckna kollektivavtal, menar klubbordföranden Henry Catalini Smith.
Johanna Rovira Publicerad 28 februari 2023, kl 06:00
En parkerad cykel på trottoaren utanför Spotifys kontor i Stockholm.
Arbetsmiljöverket avfärdar Spotifys argument till varför personalen behöver jobba natt. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT.

Unionenklubben på Spotify får nu draghjälp i sin kamp om kollektivavtal. För att kunna arbeta natt i Sverige krävs antingen dispens från arbetstidslagen från Arbetsmiljöverket eller ett kollektivavtal som medger undantag.

Bara några dagar efter att anställda på streamingföretaget Spotify bildat Unionenklubb skickade företaget in en ansökan till Arbetsmiljöverket om att få göra undantag från arbetstidslagen.

Henry Catalini Smith.
Henry Catalini Smith. Foto: Freddy Billqvist.

– Under det senaste decenniet har det ju hänt då och då att anställda har behövt jobba natt eftersom akuta problem dyker upp, säger Henry Catalini Smith, ordförande i Spotify workers Unionen.

Han vill inte uttala sig om varför företaget sökt om undantag först nu, men Björn Larm, gruppchef på Unionen Stockholm menar att företagets ansökan till Arbetsmiljöverket i samband med klubbildningen knappas skedde av en slump.

– Det visar ju jättetydligt hur viktigt det är med lokal organisering. Nu blir det som företaget gör genomlyst på ett helt annat sätt, säger han.

Nej till dispens från lagen

Arbetsmiljöverket avfärdade dock Spotifys argument till varför personalen behöver jobba natt. Det måste finnas särskilda skäl till dispens från lagen, till exempel för att ”tillgodose viktiga samhällsintressen och angelägna servicebehov”.

Dit räknas inte musikstreaming, anser Arbetsmiljöverket och avslog ansökan.

För Unionenklubben kan dock myndighetens beslut uppfattas som ljuv musik.

– Som jag ser det har Spotify nu inget annat val än att teckna kollektivavtal. Visst, ett alternativ är att bryta mot lagen och betala böterna, men jag utgår från att Spotify kommer att följa reglerna. Spotify är inte ett företag som bryter mot lagen, säger Henry Catalini Smith.

Han har nu har hört av sig till arbetsgivaren och erbjudit sin och klubbens hjälp och stöd i frågan om fortsatt nattarbete.

– Vi är på samma sida den här gången och jag hoppas på gott samarbete. Det här ett bra tillfälle att lägga allt hemskt groll i samband med varslen och erbjudandena om utköp bakom oss och börja om från början, säger han.

Kollega har sökt Spotify för en kommentar.